banner113

Alanya'da yaşayan Rus Tanya, müslüman oldu!

banner106

Alanya’da yerleşik yaşayan Rusya uyruklu Tanya GERASİMOVA, Alanya Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Alanya'da yaşayan Rus Tanya, müslüman oldu!
30 Aralık 2021 Perşembe 09:09

banner108
banner238

İslam dinini araştırdığını ve Müslüman olmaya karar verdiğini belirterek Alanya İlçe Müftülüğüne başvuran Rusya uyruklu Tanya GERASİMOVA için Alanya Müftülüğünde "İhtida Merasimi" düzenlendi.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasiminde İlçe Müftü Vekili Mehmet Fatih ARSLAN tarafından İslam dini’nin temel esasları hakkında Tanya GERASİMOVA’ya özlü bilgiler verildi.
Müftü Vekili ARSLAN konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Biz Müslümanlar bütün peygamberlerin Allah tarafından gönderildiğini kabul ederiz. Hepsinin hak olduğuna inanırız. Son peygamber Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’dır. Peygamberimize Allah tarafından vahyedilen Kur’an-ı Kerim, son ilahi kitaptır. Onda bildirilenlerin bütününe şeksiz şüphesiz inanırız. Meleklerin, kaza ve kaderin, öldükten sonra dirilmenin ve hesabın yani ahiret gününün varlığını tasdik ederiz.İslâm’a girmek; Allah’a, Muhammed Mustafa (s.a.s)’in Allah’ın kulu, peygamberi olduğuna ve onun Allah katından getirdiklerinin tamamına inanmakla olur. Bizler bu inancı “Kelime-i Şehadet” ile dile getiririz. Şimdi sizin kelime-i şehadeti ikrarınıza ve Müslüman oluşunuza şahitlik edeceğiz.” Dedi.
İlçe Müftü Vekili Mehmet Fatih ARSLAN’ın konuşmasının ardından Tanya GERASİMOVA Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.
İhtida merasimi İlçe Müftü Vekili Mehmet Fatih ARSLAN’ın yapmış olduğu dua ile tamamlandı.
İlçe Müftü Vekili Mehmet Fatih ARSLAN, İslamiyet’i seçen Rusya uyruklu Tanya GERASİMOVA’yı tebrik ederek "İhtida Belgesi" ile birlikte Rusça Kur'an-ı Kerim hediye etti.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.