banner113

ALANYANIN SEVİLEN İSMİ HAYATINI KAYBETTİ

banner106

Alanyalı emekli öğretmen ve müze araştırmacısı olan kamuoyunda ‘Tevfik Hoca’ olarak bilinen Tevfik Hacıhamdioğlu 84 yaşında vefat etti.

ALANYANIN SEVİLEN İSMİ HAYATINI KAYBETTİ
08 Temmuz 2022 Cuma 14:31

banner108
banner238

“TAMAMLAYAMADIĞIMIZ ÇALIŞMAYI BİTİRMEK ARTIK ŞART OLDU”
Tevfik Hacıhamdioğlu’nun vefatını Eczacı Murat Levent Koçak duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Koçak, “Hayatımda çok önemli ve değerli bir yere sahip olan, Alanya folkloru ve kültürü konusunda çok büyük hizmetleri ve eserleri bulunan emekli öğretmen, müze araştırmacısı Tevfik Hoca’nın (Hacıhamdioğlu) vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Yeri doldurulmaz ulu bir çınarı kaybettik. Birlikte başlayıp tamamlayamadığımız çalışmayı bitirmek artık şart oldu. Mekanı cennet olsun. Evlatlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum” dedi.
TEVFİK HACIHAMDİOĞLU KİMDİR?
1939 yılında Alanya’da doğdu. Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Coğrafya Bölümü’nü bitirdi. Uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra müzede araştırmacılık yaptı. Etnoğrafya, folklor ve dil üzerine çalışmalarda bulundu. Alanya ile ilgili çok sayıda yüksek lisans, doktora tezine kaynaklık etti. Alanyalının kimliğinin getirdiği özelliklerin yarınlara taşınmasında hizmetleri oldu. 4 kitabı ve sayısız makalesi bulunuyor. Gençlik yıllarında annesinden, komşusu Rabia Ökten’den duyduğu gayrimüslim komşularının kim olduklarına dair konular ilgisini çekti. Yıllarca bu konuda çalışmalar yaptı. 1986’dan itibaren Alanya-Nea Iona köprüsünü kurdu.


Hacıhamdioğlunun cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Hacımemişler camisinde kılınacak namazının ardından Pürenlik mezarlığına defnedilecek.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.