banner113

Antalya Fen Liseleri Buluşmasının ilki Alanya’da yapıldı!

banner106

Antalya ve ilçelerindeki 11 Fen Lisesi Müdürü Alanya Hüseyin Girenes Fen Lisesinde bir araya geldi. 

Antalya Fen Liseleri Buluşmasının ilki Alanya’da yapıldı!
06 Şubat 2021 Cumartesi 18:13

banner108
banner238



İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin ER, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf YILMAZ ve Fen Lisesi Müdürleri 5 Şubat Cuma günü Alanya Hüseyin Girenes Fen Lisesinde toplantı yaptılar. 

Birinci Oturum:11:00-12:30
İkinci Oturum:14:00-16:30 arası olmak üzere toplantı gün boyu devam etti. 

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin ER, Antalya’ nın eğitimde iyi bir noktada olduğunu, Türkiye sıralamasında en üst noktada olmak hedefinde olduklarını Fen Liselerinin payının bu başarıda önemli olduğunu bu nedenle okullar arasındaki iletişim ve işbirliği için bu toplantıları önemsediklerini belirtti. 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf YILMAZ Antalya eğitim seviyesinde Alanya’nın katkısının büyük olduğunu durmadan yorulmadan daha yukarılara tırmanmak hedefinde ve kararlılığında olduklarını Hüseyin Girenes Fen Lisesinin eğitimde üst noktada yer aldığını ifade etti. 
Okul Müdürü Şennur AYKUT tarafından Hüseyin Girenes Fen Lisesi ile ilgili sunum yapılarak okulda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Daha sonra hep birlikte okulun tüm birimleri gezilerek okul tanıtıldı ve okuldaki çalışmalar yerinde incelendi.

Öğle yemeği ve Cuma saatinin ardından ikinci oturum başladı.

Öğleden sonraki oturumda fen liseleri arasında yapılabilecek ortak faaliyetler konuşuldu.
- Ortak Hedef olarak Akademik başarıyı bulunduğu noktadan daha yukarıya taşımak ve Proje Çalışmalarını arttırmak kararı alındı.
- Ortak Deneme Sınavları yapılması kararlaştırıldı. İlk ortak deneme sınavı için 17 Mart tarihi belirlendi.
- Pandemi sonrası ortak spor müsabakaları yapılması kararlaştırıldı. Kızlarda Voleybol, Erkeklerde Basketbol karşılaşmaları yapılması kararlaştırıldı. 
- E-twinning, Tübitak ve AB projeleri yapılması ve her yıl arttırılması kararlaştırıldı. 
- 11 Fen Lisesi işbirliği ile ortak Dijital Dergi çıkarılması bu derginin Gençlik haftasına yetiştirilmesi 10 Mayıs tarihine kadar çıkarılması kararlaştırıldı.

Toplantı öncesinde Okulun Hayırseveri Hüseyin GİRENES Okul idaresi ile birlikte karşılamada yer aldı. Katılımcılara “Hoşgeldiniz diyerek Alanya Hüseyin Girenes Fen Lisesinde görmekten mutlu olduğunu” ifade etti.

Toplantı sonrasında katılımcılar memnuniyetlerini ve teşekkürlerini ileterek okuldan ayrıldılar.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.