banner113

Antalya polisi iş yerleri ve dernek lokallerini uyardı, süre verdi

banner106

Antalya Emniyet Müdürlüğü, bu akşam saatlerinde güvenlik kamerası ile ilgili bir yazılı açıklama göndererek, 2012 yılında alınan bir kararı yeniden hatırlattı, bazı iş yerleri ile dernek lokallerine süre verdi.

Antalya polisi iş yerleri ve dernek lokallerini uyardı, süre verdi
14 Haziran 2019 Cuma 07:49

banner108
banner238

İŞTE O AÇIKLAMA

"İşyerlerinde Bulunması Gereken Güvenlik Kameraları ile İlgili Alınan Valilik Kararı Duyurusu

Antalya Valiliği tarafından ilimiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine kamera takılmasına Valilik Makamının 30/11/2012 tarihli olurlarıyla karar verilmiş olup, alınan karar ile ilgili tekrar kamuoyunun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur.

İl İdaresi Kanunu hükümleri uyarınca, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzen ve güvenliğinin korunması için gereken tedbirlerin alınması, huzur ve güvenlik ile kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi mahallin en büyük mülki amirinin ödev ve görevleri arasındadır.

Umuma açık istirahat ve eğlence işyerlerinde genel kollukça denetim ve kontrol altında tutulmakla birlikte, olay vukuunda suç ve suçluların tespiti ve yakalanması, can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla; hali hazır ruhsatlı ve yeni ruhsatlandırılacak alanı 40 metrekarenin üzerinde bulunan "kahvehane, oyun salonu, bar, birahane, meyhane, gazino, disko, diskotek, pavyon, otel, motel, pansiyon ve dernek lokallerinde görüntülü kamera sistemi tesis edilmesi ve sistemlerin kurulmasının tebliğ tarihinden itibaren (3) ay içerisinde tamamlanması uygun görülmüştür.

Bu bağlamda;

1-      Karar kapsamında  bulunan işyerleri kamera sistemi kullanacaktır.

2-      Güvenlik kamera sistemi, İŞYERİNİN TÜM GİRİŞ/ÇIKIŞLARINI (varsa işyeri otoparkını) değişik açılardan görecek şekilde konuşlandırılacaktır.

3-      Güvenlik kameraları yeterli çözünürlük, gece görüşlü ve kesintisiz kayıt yapabilme özelliğinde olacaktır.

Bu amaçla kameranın teknik özellikleri;

  *   İşyeri giriş/çıkış için en az 420 TV line gece görüşlü,
  *   İşyeri dışında kalan mekan için en az 540 TV line gece görüşlü,
  *   En az (11) gün kayıt yapabilecek teknik kapasitede olacaktır.

4-      Güvenlik kamerası takılan yerlere herkesin görebileceği şekilde işyerinin 24 saat esasına göre güvenlik kameraları ile izlendiği levhası asılacaktır.

5-      Güvenlik kameralarının tarih ve saat ayarı mutlaka güncel olacaktır.

6-      Cihazlarda arşiv görüntülerine tarih ve saat girilerek kolayca ulaşılabilecek, görüntülerin istenmesi durumunda güvenlik kuvvetlerine verilecektir.

7-      Güvenlik kamerası konuşlandırma işlemleri bu kararın tebliğ tarihinden itibaren  (3) ay içerisinde tamamlanacaktır.

Yukarıda belirtilen tedbir ve yasaklara uymayan kişi veya sorumlular hakkında fiilleri ayrı bir suç teşkil etmiyorsa 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. Maddesinin (A) ve (C) bentleri ile 66. Maddesine atfen, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesi gereğince öngörülen idari para cezası uygulanmasına, Valilik Makamının 30.11.2012 tarihli olurlarıyla karar verilmiştir.

Kamuoyuna tekrar saygıyla duyurulur.

ANTALYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ"

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.