banner113

Bağışlar "Alanyalı üretici vazgeçiyor"

banner106

Alanya Belediyesi Bağımsız meclis üyesi Yılmaz Bağışlardan Alanya'da kıssadan hisse yazısı

Bağışlar "Alanyalı üretici vazgeçiyor"
11 Ocak 2022 Salı 16:08

banner108
banner238

Meclis üyesi Bağışlar "Yağmurda çamurda en büyük emeği harcayan, risk alan, arazisini bu işe adayan çiftçi maliyetini zar zor karşılarken, tezgaha gelene kadar, üretici çiftçiden daha çok para kazanan bir memleket olduk. Geçtiğimiz günlerde sabah sporu sonrası, ayak üstü çiftçi bir amca ile sohbet etme imkânı buldum. Alanya Oba mahallesinde, yaklaşık 10 dönüm bir tarlada, portakal ve limon ekili bahçesinin hemen önünde sohbetlediğimiz çiftçi amcaya, arazinin kaç dönüm olduğu, hangi ağaçların olduğu vs. sohbetimizden bir kaç anektodu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Ticari hayatından memnun musun bey amca diye sordum ;
Nasıl memnun olayım oğlum,
"Yaklaşık 10 dönüm arazi üzerinde portakal ve limon ekili bahçemde, yılda 300-350 ton ürün alıyorum ve bu ürün ile 350.000,00 lira para toplayabiliyorum. Sulamada kullandığım elektrik,  gübre, ilaç vs. ile bakım ve toplama işçilik ücret giderleri yaklaşık 270.000,00 lirayı bulan masrafım var "…
Alıp satan da kazansın tabii ki, kazanmalı da.
Benim dikkat çekmek istediğim husus üreticinin maliyetleri ve üretmekten vazgeçme durumu.
Vazgeçme riski diyelim özellikle de çiftçilik sektöründe. Konut olmadan veya mevcut konutlarla yaşanabilir belki ama gıda ve besin insani ihtiyaç" dedi.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.