banner113

Bakan 30 milyon turist dedi! Turizmci zor dedi!

banner106

Turizm sektörü, 2021 sezonu için öngörülen 30 milyon turist hedefine ulaşmanın zor olduğunu düşünüyor.

Bakan 30 milyon turist dedi! Turizmci zor dedi!
07 Mayıs 2021 Cuma 09:33

banner108
banner238
Geçtiğimiz günlerde Resuters'e demeç veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin sezonu 1 Haziran'da açacağını belirtmiş ve 30 milyon turist hedefine bağlı olduklarının altını çizmişti.
Bakan Ersoy 30 milyon turist hedefine bağlı olduklarını açıklasa da, Rusya'dan gelen uçuş kısıtlaması ve Avrupa pazarlarındaki belirsizlik nedeniyle bu sayıda ulaşmanın zor olduğu görüşünde.
''Her şey iyi giderse 20 milyon''
Dünya gazetesinden Selenay Yağcı'ya konuşan Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, 30 milyonun zor bir hedef olduğunu belirterek, “COVID-19 vaka sayılarını 5 binin altına düşürmezsek turistin gelişi zorlaşacak. Kaynak pazarlarımız şu anda Rusya, Ukrayna ve Polonya olarak görünüyor. Avrupa’dan geliş umutları azalıyor. En iyi ihtimalle geçen yılki gibi ağustosta açılma sinyalleri alıyoruz. Her şey iyi giderse 20 milyonu bulabiliriz” diye konuştu.
''Çarkı döndürmek için 10 milyona da razıyız''
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkan Yardımcısı Bülent Süzer ise: “30 milyon turist iyimser bir rakam ama dünya bu kadar iyimser değil. Mutant vakalar turizmde hesapları bozdu. Biz ‘mayıs ayında sezonu açarız’ derken, şimdi haziranı da kaybettiğimizi görüyoruz. ‘Belki ağustosta açarız’ diyoruz. En iyimser tabirle 20 milyon turiste belki ulaşırız. Ama çarkı döndürmek adına 10 milyonu da aşmaya razıyız” değerlendirmesini yaptı.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.