banner113

Bakan Çavuşoğlu: Yardım hesabı açıldı, milletimiz cömerttir

banner106

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “Yardım hesabı açıldı, milletimiz cömerttir” ifadelerine yer verdi.

Bakan Çavuşoğlu: Yardım hesabı açıldı, milletimiz cömerttir
30 Temmuz 2021 Cuma 15:08

banner108
banner238

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da eşlik ettiği Pakdemirli, “Şu anda aktif yangınlarda iyiye gidiş var. 71 orman yangınından 57’si kontrol altına alındı, devam eden 14 yangına müdahale sürüyor,” dedi.

“ENVANTERİMİZDE HELİKOPTER YOK”
“Biz ihale sistemi ile alım yapıyoruz” diyen Pakdemirli, “Yani envanterimizde yangın söndürme uçağımız ve yangın söndürme helikopterimiz yok. Bu ezelden beri böyle. Ancak envantere de uçak alımı ile ilgili, sayın Cumhurbaşkanı’mızın talimatlarıyla çalışmalara başladık. İhalesini de inşallah bu sene içerisinde tamamlıyor olacağız” dedi.
ÖDEMELER YARINDAN İTİBAREN BAŞLIYOR
Bakan Mevlüt Çavuşoğlu “Tabii yangın sadece tarım alanlarını, evlerimizi etkilemedi. Altyapımızı da etkiledi. Özellikle elektrik kesintisi olan yerlerimiz var. Şu anda yaklaşık 18 bin civarındaki aboneye maalesef elektrik verilememiş durumda. Gerek Antalya’da gerekse Türkiye’nin her yerinden fidan yardımı, diğer taraftan da ayni ve nakdi yardım göndermek için telefonlar geliyor, teklifler geliyor. Aynı şekilde nakdi yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız da oldu. Talepte bulunanlar oldu. Bu amaçla valiliğimiz Antalya’da bir hesap açıyor. Bu hesabı da kendileri duyuracaktır. Dün akşam TOBB başkanımız aradı. 5 milyon TL bu hesaba para göndermek istediklerini söylediler. Duyarlı vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Milletimiz cömerttir. Elinden gelen desteği her zaman yapar.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.