banner113

Başkan Yücel: Yerleşik yabancılar halkla iç içe oldu

banner106

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye'nin göz bebeği ilçelerinden Alanya'nın insanların yaşamaktan keyif aldığı, mutlu insanların olduğu bir şehir olarak öne çıktığını söyledi.

Başkan Yücel: Yerleşik yabancılar halkla iç içe oldu
03 Haziran 2020 Çarşamba 10:36

banner108
banner238


Kentin, Osmanlı'da liman şehri, Selçuklu döneminde başkent, Cumhuriyet tarihinde ise Türkiye'nin turizme açılan penceresi olduğunu ifade eden Yücel, "Burası dinlerin, dillerin ve medeniyetlerin yaşadığı bir şehir. Bugün itibariyle 82 milletten 31 bin 500'e yaklaşan yabancının ikamet ettiğini biliyoruz. Bu ilçedeki yaşamdan son derece mutlu ve halkla iç içe olduğunu söyleyebiliriz" 

Yücel, belediye bünyesinde kurulan Alanya Yabancılar Meclisinin de 15 yıldır ilçedeki yerleşik yabancıların sorunlarını çözmek, ülkelerindeki kültürlerini yaşatmalarını sağlamak ve yerli halkla bütünleşmelerini sağlamak için çalışma yaptığını dile getirdi. Meclisin ayda en az bir kez toplandığını bildiren Yücel, yerel yönetim olarak kentteki yabancılara her konuda destek vermeyi sürdürdüklerini ifade etti.

Onları yabancı olarak görmediklerini kaydeden Yücel, "Yeni Alanyalı" olarak nitelediği yabancı yerleşiklerin Alanya'nın nimetlerinden, sosyal yaşantısından, kültüründen, yararlanmaları için her türlü imkanı seferber ettiklerini vurguladı.



 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.