banner113

Bu sene Antalya ve Alanya Finlandiya olacak

banner106

Finlandiya Ankara Büyükelçisi Paivi Kairamo, bu yıl Finlandiya'dan gelecek turist sayısında inanılmaz bir artış söz konusu olduğunu bildirdi.

Bu sene Antalya ve Alanya Finlandiya olacak
17 Mayıs 2018 Perşembe 18:05

banner108
banner238
Büyükelçi Kairamo, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Kairamo, İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya ve İzlanda'nın oluşturduğu Nordik ülkelerinin büyükelçilerinin Antalya'da yapacağı resmi seviyede bir toplantı için geldiğini belirtti.
Antalya'da Nordik ülkelerinden birçok vatandaşın yerleşik olarak yaşadığını ifade eden Kairamo, bu nedenle Antalya'nın kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.
Kairamo, Türkiye ile Finlandiya arasında çok üst düzey, mükemmel ilişkiler olduğunu belirterek, "Son 25 yıldır Türkiye, Finlandiya'da bir numaralı destinasyonlardan. Son üç yılda Türkiye'ye gelen turist sayısında bir düşüş olsa da bu yıl Finlandiya'dan gelecek turist sayısında inanılmaz bir artış söz konusu. Ulusal havayolu Finnair'in de Antalya'ya 12 ay uçacak olması, Antalya'da Finlandiyalı turist potansiyelinin artacağını gösteriyor." diye konuştu.
"Finlandiya'dan gelen turist sayısında da bir artış olacaktır"
Antalya Valisi Münir Karaloğlu da Finlandiya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin siyasi karşılıklı ziyaretlerle son dönemde çok üst düzeye çıktığını söyledi.
İlişkilerin ticari, eğitim, sportif ve kültürel alanda da geliştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Karaloğlu, şunları kaydetti:
"Türkiye'ye gelen Finlandiyalı turistlerin yüzde 60'ı Antalya'ya geliyor. Nordik bölgesinden gelen turistlerde 2016'da düşüşler oldu ama Finlandiya'dan 2016'da gelen turist sayısı düşmedi. Bu sene İskandinav ülkelerinde, yukarıya doğru bir hareket var. Finlandiya için tam sezona girmiş değiliz. Ölçebileceğimiz rakamlar yok ama tahmin ediyorum Finlandiya'dan gelen turist sayısında da bir artış olacaktır."
Finlandiya Antalya Fahri Konsolosu Koray Turan da Alanya'da Finlandiyalılara şu ana kadar 3 bin konut satışı yapıldığını, bunların büyük bir kısmının da 12 ay boyunca Alanya'da yaşadığını dile getirdi.

 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.