banner113

Bu yaz otellerde boş oda bulunmaz

banner106

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) mart ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Davut Çetin, ülke ve kent ekonomisi ve gündemi hakkında değerlendirme yaptı.

Bu yaz otellerde boş oda bulunmaz
28 Mart 2019 Perşembe 10:01

banner108
banner238
Bu yıl turizmde tüm zamanların rekoruna hazırladıklarını vurgulayan Çetin, 16 milyon yabancı, 5 milyonun üstünde de yerli ve yazlıkçı turist beklendiğini söyledi. Çetin, yoğun turist akışının yaşanacağı bu yıl için uyarılarda bulundu.

ALMAN VE RUS İLGİSİ
Nisan itibarıyla turizm sezonuna girileceğini dile getiren Çetin, turizmin bu yıl Türkiye ve Antalya için her zamankinden daha önemli olduğunu vurguladı. Çetin sezonla birlikte piyasanın canlanması, turizmin Antalya ekonomisine ve döviz gelirlerine beklenen katkıyı sağlamasını ümit ettiklerini söyledi. Çetin en büyük iki pazar olan Almanya ve Rusya'yla ilgili Berlin ve Moskova fuarlarından rekor talep beklentisiyle döndüklerini ifade etti. Çetin, Almanya'da yüzde 58'e varan erken rezervasyon artışına Rusya'dan da artış eklenince yaz döneminde yatak sayısının yetmeyebileceğini sözlerine ekledi. Çetin turist sayısında yüzde 20, fiyatlarda ise yüzde 10-15 artış hedeflediklerini dile getirdi.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.