banner113

ÇOCUKLARINDAN ETKİLENEN BELÇİKALI JELLE KAREN MÜSLÜMAN OLDU!

banner106

Alanya’ya tatil yapmak üzere gelen Belçika Vatandaşı Jelle Karen, Alanya Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

ÇOCUKLARINDAN ETKİLENEN BELÇİKALI JELLE KAREN MÜSLÜMAN OLDU!
08 Kasım 2022 Salı 21:10

banner108
banner238

Kendisinden daha önce Müslüman olan üç çocuğunun yaşayışından etkilenerek İslam dinini araştıran ve Müslüman olmaya karar veren Jelle Karen için Alanya İlçe Müftülüğünde "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasiminde Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından İslam dini’nin temel esasları hakkında Jelle Karen’e özlü bilgiler verildi. Müftü İlhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Biz Müslümanlar bütün peygamberlerin Allah tarafından gönderildiğini kabul ederiz. Hepsinin hak olduğuna inanırız. Son peygamber Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’dır. Peygamberimize Allah tarafından vahyedilen Kur’an-ı Kerim, son ilahi kitaptır. Onda bildirilenlerin bütününe şeksiz şüphesiz inanırız. Meleklerin, kaza ve kaderin, öldükten sonra dirilmenin ve hesabın yani ahiret gününün varlığını tasdik ederiz. İslâm’a girmek; Allah’a, Muhammed Mustafa (s.a.s)’in Allah’ın kulu, peygamberi olduğuna ve onun Allah katından getirdiklerinin tamamına inanmakla olur. Bizler bu inancı “Kelime-i Şehadet” ile dile getiririz. Şimdi sizin kelime-i şehadeti ikrarınıza ve Müslüman oluşunuza şahitlik edeceğiz.”

Müftü İlhan’ın konuşmasının ardından Jelle Karen Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Müslüman olan Jelle Karen “Dünya” ismini aldı.

İhtida merasimi Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan’ın yapmış olduğu dua ile tamamlandı.

Müftü İlhan, Belçika Vatandaşı Jelle Karen’e “İhtida Belgesi” ile birlikte Mealli Kur'an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan çeşitli kitaplar takdim etti.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.