banner113

DEVA Antalya ‘’Dijital Tarım’’ dedi.

banner106

Antalya Deva Partisi İl Başkanı Süleyman Akıncı ve  İl Dijital ve teknoloji Başkanı Murat Barçın ve İl Yönetim Kurulu üyeleri Tarım Teknolojileri konusunda etkin bir fabrika olan ve Antalya OSB’de bulunan FİBERLİ’yi ziyaret etti.

DEVA Antalya ‘’Dijital Tarım’’ dedi.
21 Aralık 2020 Pazartesi 09:18

banner108
banner238

İl Başkanı Süleyman Akıncı ve beraberindeki heyeti FİBERLİ fabrikasının ortaklarından Erdal Kılıç ağırladı.
Antalya İl DEVA heyetine bilgi veren Kılıç;"Fabrikamız, Led teknolojileri kullanılarak daha yüksek verim elde edilen bir sera mantığı ile üretim yapmaktadır. Sibiryada güneş görmeyen yerlere bile devlet desteği ile LED seralar kurulmaktadır. Ruslar da kendi ürettikleri domatesi, Türk domatesinden daha pahalıya satmaktadırlar. Türkiye yılda 50 milyon ton sebze, meyve ihraç etmektedir. 

-Tarım alanında 1 tır yaş sebzede 20-30 bin $ ihracat geliri sağlanırken,
-Fiberli kalitesi ile 1 tır led teknoloji 450 - 500 bin $ ihracat geliri getirmektedir’’ dedi.
DEVA Partisi İl Başkanı Süleyman Akıncı Çiftçi kayıt sistemi başta olmak üzere idari kayıtlardan, coğrafi bilgi sistemleri ve dijital teknolojilerden yararlanarak; çiftçi, toprak kullanımı, iklim, sulama, ürün deseni, zirai üretim profili gibi alanlarda tam tarım sayımı yaparak Türkiye Çiftçi ve Tarım Envanteri oluşturacağız.
DEVA Partisi İl Dijital ve Teknoloji Başkanı Murat Barçın’da ‘’Tarımda Dijitalleşeceğiz’’ diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Teknolojiyi her alanda olduğu gibi Tarımda da kullanacağız, Daha az emek ile daha çok verim elde edeceğiz, Tarımda Reformlar yapacağız. Öyle ki Hollanda 250 yıl önce tarım arazileri için kanun çıkartmış, bölünemez diye, Toprak Reformu lazım Türkiyemiz için. FİBERLİ fabrikasını ve çalışanlarını takdir ediyoruz’’ şeklinde desteklerini dile getirmişlerdir.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.