banner113

Devlet destekleri ALTSO'da anlatıldı

banner106

İhracata yönelik devlet desteklerinin anlatıldığı bilgilendirme toplantısı ALTSO öncülüğünde, Ticaret Bakanlığı’ndan uzmanların katılımıyla gerçekleştirildi. 

Devlet destekleri ALTSO'da anlatıldı
05 Mart 2019 Salı 17:15

banner108
banner238
Ticaret Bakanlığı tarafından, ALTSO öncülüğünde ihracatta devlet destekleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İsmail Hak, Ticaret Bakanlığı’ndan uzmanlar, ALTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda iş insanı katıldı. 
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, turizm, tarım, inşaat ve emlak sektörlerinin Alanya’da lokomotif sektörler olduğuna dikkat çekerek, bu sektörlerin içerisinde de ihracat yapan çok sayıda firma olduğuna değindi. 
ŞAHİN: “İHRACAT TEŞVİK EDİLMELİ”
İhracatın teşvik edilmesinin Alanya açısından büyük önem arz ettiğini söyleyen Başkan Şahin, “Bugün geldiğimiz noktada küreselleşmeyle birlikte ülkeler arasındaki sınırlar kalktı ve dünya bütünleşerek tek bir pazar haline geldi. Uluslararası ekonomik entegrasyonun sağlanması ve dünya ticaret hacminin artmasıyla beraber piyasalara, müşterilere ve tedarikçilere ulaşmak daha da kolaylaştı ve bu sayede dünyanın farklı kıtalarında üretilen ürün ve hizmetler, bir başka kıtada rekabet etme şansı yakaladı. Küreselleşmenin getirdiği uluslararası rekabetçi ortamda dünya pazarlarından pay almak, üretimi artırmak ve geliştirmek, satış ve karları artırmak, ekonomi ve büyümeye katkı sağlamak noktasında ise dış ticaret önemli bir paya sahip” dedi. 
Alanya adına gerçekleştirdiği çok sayıda projelerden de söz eden şahin, “Onlarca yıldır hayal edilen Hal Projesini hayata geçirdik. Turizmde ara eleman sorununu çözmek için 5,5 ayda ALTSO Meslek Yüksekokulu’nu inşa ettik ve bugün faaliyette. Alanya’mızın ekonomisini canlandırmak amacıyla var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
ŞAHİN: “YURT DIŞINA KOSGEB DESTEKLİ İŞ GEZİLERİ DÜZENLİYORUZ”
ALTSO’nun KOSGEB desteğiyle düzenlediği iş gezilerine de değinen Başkan Şahin, “İşletmelerimizin yurtdışına açılmalarına destek olmak, uluslararası pazarlarda rekabet güçlerini artırmalarına katkıda bulunmak amacı ile oda olarak bu bilgilendirme toplantılarına büyük önem veriyoruz. Bunun yanında da gerçekleştirdiğimiz yurt dışı iş gezileriyle de üyelerimizi farklı ülkelere götürerek yapacakları ikili iş görüşmeleri ile yeni ticari ilişkiler kurma, en yeni ve kaliteli ürünleri takip etme, ürünlerin fiyatlarını kıyaslama ve dünya pazarlarındaki yeni iş alanlarını keşfederek bu alanlarda ürünlerimizi tanıtma fırsatı sunuyoruz. Yani ihracat yapan firma sayısının artırılması, firmaların küresel değer zincirlerine entegrasyonunun sağlanması ve ihracatta pazar ve mal çeşitlendirilmesine katkı sağlanması açısından ALTSO olarak gerekli hassasiyeti gösteriyor, çalışmalarımızı bu doğrultuda şekillendiriyoruz. Artık ne kadar ürettiğimiz kadar hangi değerleri ürettiğimize de odaklanmak zorundayız. Artık üretimi de, markalaşmayı da, ihracatı da bu açıdan ele almak zorundayız. Değer üretemezsek, değersizleşmemiz kaçınılmaz olacaktır” dedi. 
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.