banner113

Emin Müftüoğlu'dan öğrencilere nasihat

banner106

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Etkinlik Günleri kapsamında Müftüoğlu kardeşleri öğrenciler ile bir araya getirdi. 

Emin Müftüoğlu'dan öğrencilere nasihat
19 Ekim 2018 Cuma 17:41

banner108
banner238
Türkiye Bisiklet Federasyonu Eski Başkanı Emin Müftüoğlu ile Türkiye Plaj Futbolu Milli Takım Eski Teknik Direktörü Adil Müftüoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı programa ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Bisiklet Federasyonu Eski As Başkanı Sadık Keleş, ALKÜ Genel Sekreteri Fatih Özdemir, ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Işık Bayraktar, akademisyenler, daire başkanları ve öğrenciler katıldı. 
“ALANYA SPORUN HER ÇEŞİDİNE ELVERİŞLİ”
ALKÜ İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda organize edilen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğisöyleşinin açılış konuşmasını gerçekleştiren ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı sözlerine sporun Alanya ve ALKÜ’nün öncelikli alanlarından birisi olduğunu belirterek başladı. Rektör Pınarbaşı konuşmasının devamında; “Alanya sporun çok yoğun ve yaygın olarak yapıldığı bir yer. Sizler de spor bilimleri fakültesi öğrencileri olarak sporla iç içe olabileceğiniz, kendinizi en iyi şekilde hem akademik olarak hem de sportif anlamda geliştirebileceğiniz bir yerde bulunuyorsunuz. Bir amacımız da sizleri tecrübeli büyüklerimizle bir araya getirmek. O yüzden bugün çok değerli başkanımız Emin Müftüoğlu Beyefendi ve teknik direktör Adil Müftüoğlu Beyefendiyi aramıza sizler için davet ettik. Kendilerine bizi kırmayıp öğrencilerimizle buluştukları için şahsım ve üniversitem adına çok teşekkür ederim. Emin Bey yıllardır Bisiklet Federasyonu içerisinde başkanlık yapmış birisi. Ayrıca aramızda Sadık abimiz var. O da kendisi 1960’dan bu yana Bisiklet Federasyonunun içerisinde. Bu vesileyle değerli büyüklerimizden hem Alanya’daki sporun geçmişi, bisiklet ve futbol spor alanları hakkında bilgiler alacaksınız.” diye konuştu. 
“SİZLER BU ÜLKEYE SPORU SEVDİRİN”
Konuşmanın ardından söyleşide ilk söz alan Emin Müfüoğlu, Alanya’dan dünyaya spor yöneticiliği kariyerini salonda bulunan öğrenciler ile paylaştı. Alanya’nın spor alanındaki geçtiği süreçleri de anıları ile anlatan Müftüoğlu, “Artık Alanya’nın Süper Lig’de oynayan bir takımı var.” dedi. Öğrencilere spor bilimleri fakültesini Alanya’da okuyor olmanın onlara büyük artılar kazandıracağını dile getiren Müftüoğlu, “Sizler bu şehirde yetişirken araştırıp ve olmayacak denen her şeyi yapacaksınız. Bizler olmayacak denen şeyleri yaptık, okumadan yaptık, sadece ilişki ağıyla çalışarak yaptık. Sizler de büyük bir artıyla okuyarak yapacaksınız. Sizlerden bu şehir adına büyük vizyonlar koymanızı istiyorum. Bu fakülteden neden Dünya şampiyonu, Avrupa şampiyonu sporcularımız yetişmesin. Belki bugün değil ama ileriki yıllarda sizlerden beklentimiz neden Olimpiyat Şampiyonu bir sporcumuz ALKÜ’den ve Alanya’dan çıkmasın. Hedefleriniz büyük olsun.” diye konuştu. Ardından kariyeri hakkında öğrencilere ders niteliği taşıyan anılarını da aktaran Müftüoğlu, onlara önemli tavsiyelerde de bulunarak, “Sporu sevin, bu ülke sporu sevmekten çok sporu konuşmayı seviyor. Sizler bu ülkeye sporu sevdirin.” dedi.


 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.