banner113

Emniyet kemeri simülasyon aracı Alanya'da

banner106

Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer Emniyet Kemerinin önemini Simülasyon aracı ile anlattı. 

Emniyet kemeri simülasyon aracı Alanya'da
15 Aralık 2021 Çarşamba 09:01

banner108
banner238

Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkanlığı tarafından emniyet kemerinin hayatımızdaki önemini anlatmak amacıyla  hazırlanan ‘’Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’’ ile Alkollüyken araç kullanmanın zararlarını anlatmak için hazırlanan ‘’Alkollü Araç Simülasyon Gözlüğü’’ Alanya Hükümet Meydanında vatandaşların kullanımına açıldı. 

Simülasyon aracı ile yapılan etkinlikte konuşan Kaymakam Ürkmezer “Bu Simülasyon aracında amaç emniyet kemerinin bir kaza anında bizi nasıl koruduğunu göstermek. Alanya’mız trafik anlamında yoğun bir yer ve maalesef trafik kazaları da yaşanıyor. Jandarma bölgesinde 2021 yılı içerisinde 6 ölümlü trafik kazası oldu. Bunlardan üçü emniyet kemeri takılmadığı için yaşandı. Biz her bir canı her bir vatandaşımızı emniyet kemerinin önemini anlatıp ve doğru bilinçlendirmeyle kurtarabiliriz. Bu anlamda; Belediye tarafından trafik eğitim parkı, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığının  trafik ile ilgili bilgilendirme çalışmaları devam ediyor. 

Bizler ise sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde Alanya’da öncelikle çocukları, motor ve araba sürücülerini bilinçlendirme faaliyeti yapıyoruz. Bu faaliyetler kapsamında “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” projesi ile hız ve emniyet kemeriyle ilgili çeşitli projeler uyguladık. Biliyorsunuz Alanya’da motosiklet kullanımı çok yaygın. Bütün vatandaşlarımızın kask kullanmalarını ve trafik kurallarına uymalarını istiyoruz. Emniyet kemerimizi takalım, hız limitlerine uyalım, alkollü araç kullanmayalım. Bu kurallara uyarsak birçok vatandaşımızın canını kurtarmış oluruz” dedi.

Düzenlenen bilgilendirme  faaliyetlerinde Kaymakam Ürkmezer, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat ve Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Çağatay Avcı Alkollü Araç Simülasyon gözlüğü takarak vatandaşlara alkolü araç kullanmanın zararlarını anlattı. Bilgilendirme faaliyetlerine birçok vatandaş katıldı.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.