banner113

Gökbel güreşlerinin şampiyonu Ali Gürbüz oldu

banner106

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 14.Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri, büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi. 

Gökbel güreşlerinin şampiyonu Ali Gürbüz oldu
22 Temmuz 2018 Pazar 20:37

banner108
banner238

21 Temmuz akşamı Ümit Besen ve Muazzez Ersoy'un muhteşem konseriyle başlayan organizasyon, 22 Temmuz pazar sabahı minikler kategorisindeki ilk güreşçilerin er meydanına çıkışıyla devam etti. Öğleden sonra başlayan final müsabakalarında Ali Gürbüz rakibi Osman Aynur'u yenerek 2. kez Gökbel'in başpehlivanı oldu.
Aralarında 657. Kırkpınar başpehlivanlarının da yeraldığı yaklaşık 700 sporcu Gökbel Er Meydanı'nda çetin bir mücadele sergiledi.  Rekor düzeyde katılım olan organizasyon protokol ve vatandaşlardan büyük takdir topladı. 

50 BAŞPEHLİVAN VE 700 GÜREŞÇİ YARIŞTI
Kırkpınar Güreşlerini aratmayan Gökbel Güreşlerinde Kırkpınarın efsane başpehlivanları kol bağladı.
Öğle saatlerinde er meydanına çıkan Kırkpınarın başpehlivanları İsmail Balaban, Orhan Okulu, Ali Gürbüz, Hamza Köseoğlu, Fatih Atlı, Mehmet Yeşil Yeşil, Osman Aynur, Hasan Tuna, Mustafa Batu, Serhat Gökmen, Süleyman Aykırı, Fafuk Akkoyun, Ekrem Yavuz, Salih Kurt, M. Kemal Karaboğa, Turan Balaban, Hasan Cengiz, İbrahim Çoraman, Ramazan Bircan, Hüseyin Gümüşalan, Gökhan Arıcı, Sermes Bulut, Okan Acar, Alirıza Kaya, Serkan Sertürk, Ali Yanatma, Mecit Yıldırım, Kürşat Korkmaz, Salih Dorum,  Hüseyin Demir, Ahmet Kavakçı, Ahmet Serbest, İsmail Erkal, Emre Erkal, Fatih Çakıroğlu, Savaş Yıldırım ve Ali Gökcen  kura çekimleri onucu birbiriyle eşleşti. Başpehlivanlarla birlikte 700 güreşçi Gökbel'de kıran kırana bir mücadele verdi. 

ORHAN OKULU YENİLDİ
657.Kırkpınar Güreşlerinin altın kemerli Başpehlivanı Orhan Okulu, Gökbel Er Meydanı'nda çeyrek final müsabakalarında Osman Aynur'a yenildi. Başpehlivanlık mücadelesinde birinci Ali Gürbüz, ikinci Osman Aynur olurken 3.lüğü ise İsmail Koç ve Şahali Kurt paylaştı.
 

banner109

Etiketler; #gökbel
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.