banner113

Kabotaj bayramında renkli görüntüler

banner106

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı çeşitli şovlar eşliğinde Alanya’da kutlandı. 

Kabotaj bayramında renkli görüntüler
02 Temmuz 2021 Cuma 09:00

banner108
banner238

Törene, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Liman Başkanı Mehmet Sayhan, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Alanya iskelesinde düzenlenen tören Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakılmasının ardından  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Alanya İskelesinin önünde düzenlenen tören sonrası denize tekneyle açılarak çelenk taktimi gerçekleştirilmesiyle birlikte yağlı direk bayrak alma yarışması başladı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamımda gerçekleştirilen yağlı direk bayrak alma yarışmasında renkli görüntüler ortaya çıktı. Katılımcılar yağlı direk üzerinde yoğun uğraşlar sergiledi ve bütün katılımcılar 3. denemeleri gerçekleştirdi. Yarışmacılardan birinin düşerken yağlı direğe tutunup ilerlemesiyle yarışmacıya dur ihtarında bulunuldu. Buna rağmen devam edip bayrağı almasıyla yarışma son buldu. Dur denmesine rağmen devam etmesinin juri tarafından kural ihlali olarak değerlendirilmesinin ardından bayrağa en çok yaklaşan yarışmacı 1. seçildi. Jürinin değerlendirmesiyle bayrağı almaya en çok yaklaşan Mehmet Şanlı 1. oldu ve büyük ödülü kazandı. Bayrağı alan yarışmacı ise jüri özel ödülüne layık görüldü. Etkinlik ödül töreninin ardından son buldu.


 

banner109
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.