banner113

Kurtuluş yolculuğu 102 yaşında

banner106

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Anadolu topraklarını düşman işgalinden kurtarmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı ile başlayan, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla sona eren milli mücadele 102 yaşında.

Kurtuluş yolculuğu 102 yaşında
18 Mayıs 2021 Salı 11:57

banner108
banner238

Kurtuluş mücadelesinin başladığı günün 102. Yılında Covid 19 tedbirleri nedeniyle vatandaşlarla bir araya gelemeyecek olmanın hüznünü yaşadıklarını belirten Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda önemli bir dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün Samsunda başlattığı bu mücadele Türk Milletine ilham kaynağı olmuş, Ulu Önderin milletine güvenerek çıktığı bu yolculuk Cumhuriyetin ilanıyla sona ermiştir, Anadolu toprakları yıllar süren işgalin ardından özgürlüğüne kavuşmuştur” dedi. 102 yıl önce yakılan bu meşalenin sönmeden sonsuza dek ışık saçmaya devam edeceğini kaydeden Başkan Nurhan Özcan “Ulu Önder Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün bayramı armağan ettiği Türk gençliği Türkiye Cumhuriyetine sonsuza dek sahip çıkacaktır” diye konuştu.
EY TÜRK GENÇLİĞİ
Alanya Kent Konseyi olarak Gazi Mustafa Kemal’in Türk gençliğine seslendiği “Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyet'ini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir” cümlelerinde olduğu gibi Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyetini korumak için kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile Alanya halkının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlar; sağlıklı günler dilerim” dedi
ALANYA'DA 19 MAYIS COŞKUSU
Öte yandan Alanya Kent Konseyi’nin geleneksel hale getirdiği fener alayının salgın tedbirleri nedeniyle yapılamayacağını hatırlatan Özcan vatandaşlara “siz evlerinizde kalın biz araçlarla sizlere gelelim marşları birlikte söyleyelim” dedi. 
Alanya Kent Konseyi ve Alanya Belediyesi 19 Mayıs akşamı saat 20:00’de ses tesisatı kurulu 5 araçla mahalleleri gezerek 19 Mayıs coşkusunu yaşatacak.

 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.