banner113

Otellere çocuk havuzu ve kadın-erkek tuvaleti ayarı

banner106

Turizm Tesislerinin Niteliklerine ilişkin Yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Resmî Gazete’de yayımlandı.

Otellere çocuk havuzu ve kadın-erkek tuvaleti ayarı
30 Aralık 2021 Perşembe 09:27

banner108
banner238

19 Haziran 2019 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelik’te değişiklik yapıldı. 

Yönetmeliğin 9’uncu maddesinin 4’üncü fıkrasında yapılan değişiklikle, kısmi turizm işletmesi belgesi, turizm işletmesi belgesi veya sınıflandırma başvurusu iki kez reddedilen tesislerin, ikinci rest cevabının üzerinden 6 ay geçmedikçe aynı tür için yapılacak yeni başvurunun üzerinden en az 6 ay geçmesi hükmü, konaklama tesislerine ilişkin doğrudan kısmi turizm işletmesi belgesi veya turizm işletmesi belgesi taleplerinde uygulanmayacak. 

Bir yıldızlı otellerle apart otellere ve pansiyonlara muafiyet

Ayni Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yapılan değişiklikle de bir yıldızlı otellerle apart ve oteller ve pansiyonlar kadın ve erkek için ayrı tuvalet ve lavabo düzenleme zorunluluğunun dışına çıkarıldı. 

Yetişkin otelleri çocuk havuzu yapmayacak

Ayrıca, yine 14’üncü maddenin V bendinin 1 numaralı alt bendinin sonuna eklenen, “Müşterilerin önceden bilgilendirilmesi şartıyla, pazarlama ve işletme politikası gereği sadece in iki yaş ve üzeri müşteri kabul eden konaklama tesislerinde çocuk havuzu şartı aranmaz. Ancak bu tesislerin söz konusu pazarlama ve işletme politikasını değiştirmeleri durumunda anılan politikaları uygulamaya geçmeden önce çocuk havuzu yapmaları zorunludur." İfadesi eklenerek sadece yetişkinlere hizmet veren otellerin çocuk havuzu yapma zorunluluğu ortadan kurtarıldı.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.