banner113

ÖZAL'IN "BENİM MEMURUM İŞİNİ BİLİR" SÖZÜ ALANYA'DA GERÇEKLEŞTİ. ALANYA'YA ATAMASI YAPILAN MEMURLAR KİRA YÜKÜNDEN KURTULMAK İÇİN EVLERİNİ GAZİPAŞA'YA TAŞIYOR!

banner106

Rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın "Benim Memurum İşini Bilir" sözü Alanya'da gerçekleşti. Alanya’ya ataması yapılan birçok devlet memuru, kira yükünden bir nebze olsun kurtulmak için konaklamada Gazipaşa’yı tercih ediyor. Akaryakıt masrafına da çözüm üreten memurlar, 4-5 kişi toplanıp tek araca ortak yakıt alıyor.

ÖZAL'IN "BENİM MEMURUM İŞİNİ BİLİR" SÖZÜ ALANYA'DA GERÇEKLEŞTİ. ALANYA'YA ATAMASI YAPILAN MEMURLAR KİRA YÜKÜNDEN KURTULMAK İÇİN EVLERİNİ GAZİPAŞA'YA TAŞIYOR!
07 Eylül 2022 Çarşamba 09:07

banner108
banner238

Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz, büyükşehirlerde ve kalabalık nüfuslu ilçelerde yaşamayı zorlaştırıyor. Özellikle Rusya-Ukrayna savaşının ardından fahiş şekilde artan kiralar, vatandaşın sırtında kambur haline gelirken, birçok vatandaş maaş-kira dengesini kurmakta zorluk çekiyor. Ekonomik krizle birlikte artan maliyetler, tasarruf yapmak isteyen vatandaşları farklı arayışların içine soktu. Hal böyleyken, fahiş kiraların altında ezilmekten korkan memurlar, başka şehirde görev yapıp başka bir şehirde ev kiralıyor.
ALANYA’YA ATANAN MEMURLARIN TERCİHİ GAZİPAŞA
Son dönemde Gazipaşa’ya 43 kilometre uzaklıktaki Alanya’ya ataması yapılan memurlar, konut ve kira fiyatları karşısında şaşkınlık yaşıyor. Ev kiralarken 7 bin liradan aşağı fiyatta kontrat yapmakta zorlanan birçok memur, Alanya’ya oranla kira bedellerinin biraz daha düşük olduğu Gazipaşa’yı tercih ediyor. Kira yükünden bir nebze olsun kurtulmak isteyen memurlar, yakıt masrafına da çözüm üretiyor. Görev yeri Alanya olan ve Gazipaşa’da ikamet eden memurlar, 4-5 kişi toplanıp tek araca ortak Akaryakıt alıp, tasarruf etmeye çalışıyorlar.
Öte yandan Gazipaşa’da ikamet eden ve aralarında polis, öğretmen, infaz koruma memuru ve hemşirelerin bulunduğu devlet memurları,  43 kilometre uzaklıkta bulunan Alanya’ya günlük sefer ediyor.
49 BİN TL’YE KİRALIK EV VAR
Alanya'da Çarşı Mahallesi'nde yer alan 3+1 dairenin kiralık ilanı görenleri tam anlamıyla şok etti. Sahibinin aylık 49 bin TL kira istediği evin denize sıfır olduğu belirtildi. İlanda "zevkine düşkün kişilere hitap eden" şeklinde tasvir edilen dairenin fiyatı kimilerince normal karşılanırken kimilerince Alanya'daki fahiş fiyatların bir yansıması olarak görüldü. Gazipaşa Manşet Gazetesi


 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.