banner113

Silifke ve Gazipaşa'da yangınlara müdahale devam ediyor

banner106

Ekipler sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahaleye yeniden başladı. Halk, traktör ve araçlarıyla su taşıdıkları yangın bölgelerindeki söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Silifke ve Gazipaşa'da yangınlara müdahale devam ediyor
30 Temmuz 2021 Cuma 15:24

banner108
banner238

Mersin'in Silifke ilçesinde dün çıkan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. İlçede dün sabah saatlerinde Boğsak mevkisinde başlayan yangının ardından Işıklı, Hırmanlı ve Yeşilovacık mahallelerine yayılan alevler, şiddetli rüzgar nedeniyle etkisini artırdı.

Söndürme helikopterleri de sabahın ilk ışıklarından itibaren yangını kontrol altına alma çalışmalarına havadan destek veriyor.
Vatandaşlar da traktör ve hafif ticari araçlarıyla su taşıdıkları yangın bölgelerindeki söndürme çalışmalarına yardım ediyor. Vardiyalı olarak alevlere su tutan vatandaşlar, kazma ve kürekleriyle de yangının yayılmasını engellemeye çalışıyor.Yangın nedeniyle çift yönlü ulaşıma kapatılan Mersin-Antalya kara yolu, Silifke'de yeniden trafiğe açıldı.

GAZİPAŞA'DA YANGIN DEVAM EDİYOR 
Gazipaşa 'da dün gece çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına devam ediliyor. Küçüklü ve İnceğiz mahallelerinde dün saat 23.30 sıralarında 3 farklı noktada çıkan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Rüzgarın etkisiyle yayılan alevlere, arazöz, itfaiye araçları ve bir helikopterle müdahale ediliyor. Yangın nedeniyle şu ana kadar 300 hektar çam ormanı zarar gördüğü bildirildi

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.