banner113

Thomas Cook’un 555 satış mağazasını birden satın aldı

banner106

İngiltere'nin en büyük bağımsız seyahat acentesi zinciri Hays Travel'ın, İngiltere'de 555 noktadaki Thomas Cook perakende satış mağazasını satın aldığı açıklandı.

Thomas Cook’un 555 satış mağazasını birden satın aldı
09 Ekim 2019 Çarşamba 15:03

banner108
banner238

John Hays tarafından 1980 yılında kurulan İngiltere'nin en büyük bağımsız acente zinciri Hays. Travel'ın, Thomas Cook'un İngiltere'deki 555 satış mağazasını satın aldı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan şirketin Genel Müdürü John Hays, şunları söyledi:

‘’Thomas Cook'un iflasından sonra çok üzüldük ve yardım etmemiz gerektiğini hissettik. Geçtiğimiz iki haftada 600 civarında eski Thomas Cook çalışanını istihdam ettik. Satış mağazalarının kapılarını yeniden açabildiğimize göre, tutkumuzu paylaşan başka insanları da aile şirketimize davet ediyorum.

''Mağaza sayımız 3 katına, çalışans ayımız 2 katına çıkıyor''

Geride kalan 40 yılda Hays Travel'ı yaratmamda bana yardım eden fantastik ekibim, son iki haftadır da bu işle uğraşıyordu. Sahip olduğumuz mağaza sayısını neredeyse 3 katına, çalışan sayımızı ise iki katına çıkarmak bizim için bir mihenk taşı. Sektörün en yetenekli insanlarını sektörde tutabileceğiz.’’

Hays Travel’ın Thomas Cook’un satış mağazalarını satın alması sektörde de yankı buldu. Virgin Voyages'ın İngiltere ve Avustralya Satış Müdürü Shane Lewis-Riley, ''Sektörümüz için ne harika bir haber. Hays Travel'ın inanılmaz bir iş yapacağına eminim. John'a ve Irene'ye saygılar.'' derken, Hays Travel'ın Home-ofis çalışanı Carla Hodgson, ''Patronumuzu seviyorum. O, insanlara umutlarını geri veren inanılmaz birisi. Bize katılacak herkese kollarımızı açıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Kuoni'nin İngiltere müdürü Derek Jones ise, ''John ve Irene'ye hayran olmaktan başka yapacak bir şey yok. Onlara ve ekiplerine gelecekte başarılar diliyorum. Perakende seyahat sektörü için inanılmaz bir güvenoyu.'' değerlendirmesinde bulundu.

2018 cirosu 1 milyar pound

1980 yılında kurulan ve yaklaşık 40 yıldır sektörde faaliyet gösteren Hays Travel, 2018 yılında 1 milyar pound ciro elde etmişti. Şirket, halihazırda işini kaybeden 421 Thomas Cook çalışanı istihdam etti.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.