banner113

Türkiye akın etti, depolar bir günde boşaldı!

banner106

Türkiye'yi etkisi altına alan korona virüs nedeniyle herkes önlem almaya çalışıyor. Bir kaç isim tarafından ortaya atılan "tonik korona virüse iyi geliyor" iddialar nedeniyle marketler ve tekel bayilerin rafları boşaldı, depolarda tonik kalmadı.

Türkiye akın etti, depolar bir günde boşaldı!
27 Mart 2020 Cuma 10:56

banner108
banner238
Sosyal medyada hızla yayılan iddia nedeniyle Türkiye'de neredeyse hiçbir market rafında tonik kalmadı. Sebebi ise sıtma tedavisinde kullanılan kinin maddesinin tonik ürünlerinin içerisinde eser miktarda bulunması. 

"İlk gün bitince, ertesi gün bir daha aldık, onlar da anında bitince anladık"

Tekel bayiisi işleten bir kişi, tv100.com'a yaptığı açıklamada, "İlk gün elimizdeki tonikler üst üste satılınca bir an şaşırdık ancak ne olduğunu anlamadık. Ertesi gün biraz daha alıp getirdik. Sabah dükkanımızı açtıktan hemen sonra insanlar gelip tonik sormaya başladı. 1 saat içerisinde dükkana girenler tüm tonikleri alıp gitti. Ardından bir daha getirdik bu kez fazla aldık. O sırada tanıdığımız bir müşteri neden aldığını söyleyince olayın boyutunu anladık. Elimizdeki tüm tonikler bitince tekrar almak istedik ancak hiçbir yerde bulamadık. Şu anda üretici firmanın depolarında da tonik yok" açıklamasında bulundu.

Daha önce sattıkları toniğin bir-iki müşterisi olduğunu, pek tercih edilen bir ürün olmadığını söyleyen tekel bayii sahibi, fırsatçıların ürünü bir kaç katı fiyatına sattığını belirtti.

Tonik, (içecek) içine kinin katılmış sodaya verilen addır. Kokteyllerde sıkça kullanılır. Halk arasında sanılanın tersine tonik hiç alkol içermez. Bu sanı genellikle tonik'in çok bilinen alkolü içecek karışımlarından olan Cin Tonik içeriğinde kullanılmasından ve bu içecek ile özdeşleşmesinden kaynaklanır. 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.