banner113

TÜRSAB BAŞKANI KORKMAZ'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR: ALANYA'DA HER GÜN KAÇAK TUR YAPILIYOR, BAKANLIK İSE SADECE SEYREDİYOR!

banner106

Antalya ve Alanya'da peş peşe gelen ölümlü ve yaralamalı safari kazaları denetimsizliği de gözler önüne serdi. TÜRSAB Alanya BTK Başkanı Bilal Korkmaz kaçak safari turlarıyla ilgili dikkat çekici açıklamalar yaptı.

TÜRSAB BAŞKANI KORKMAZ'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR: ALANYA'DA HER GÜN KAÇAK TUR YAPILIYOR, BAKANLIK İSE SADECE SEYREDİYOR!
16 Ağustos 2022 Salı 10:10

banner108
banner238


 
TÜRSAB Alanya BTK Başkanı Bilal Korkmaz, Alanya’da kazanın yaşandığı safari turunun kaçak olduğunu söyledi. Sadece TÜRSAB’a kayıtlı A Grubu seyahat acentalarının safari turu düzenleyebileceğini belirten Korkmaz, "Alanya’da kaza yapan safari cipi herhangi bir acentaya kayıtlı değil. Kaçak olarak safari turu düzenlemiş ve maalesef böyle üzücü bir kaza meydana gelmiş" dedi.
CİP ALARAK TURİSTLERE KAÇAK TUR YAPTIRIYORLAR
Korkmaz sadece TÜRSAB A Grubu yetki belgesine sahip acentaların düzenleyebileceği safari turlarının yetkisiz kişiler tarafından yoğun bir şekilde düzenlendiğine dikkat çekiyor. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği safari turlarından kazanç elde etmek isteyenlerin turistlerin canını hiçe sayıp kaçak turlar düzenlediğini ifade eden Korkmaz, "Maalesef bu kişiler bir cip alıp ya da kiralayıp turistleri kaçak olarak safari turu yaptırıyorlar. Ne bir eğitimleri ne de bir yetki belgeleri var. Manavgat, Kuşadası, Alanya gibi Türkiye’nin turistik bir çok yerinde devlete vergi vermeden yetersiz elemanlarla turlara çıkıp turistlerin canlarını tehlikeye atıyorlar” diyor.
"DENETLEYİN DEDİK, BAKANLIK ELEMAN YOK" DEDİ
Korkmaz, Bakanlıktan safari turlarının denetim talebinde bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını kaydederek "Maalesef Bakanlığın yoğunlaştığı tek denetim rehber denetimi. Halbuki kaçak acentacılık üzerine sıkı denetimler yapılması gerekir. Biz safari tur güzergahlarında denetim yapalım diyoruz. Belki her gün bu tür kaçak acentacıları ihbar ediyoruz. Ama Bakanlığın Antalya’daki ilgili birimi eleman yetersiz deyip talebimize olumlu cevap vermiyor. Normalde Turizm Bakanlığı’nın kaçak safari turu düzenleyenlere yaptırım yetkisi var. 12 bin ile 18 bin lira arasında ceza yazabiliyorlar. Ayrıca aracı trafikten men etme ve bağlama yetkileri var. Ama maalesef denetim elemanı yetersizliğini gerekçe gösterip denetim talebimizi geri çeviriyorlar. TÜRSAB’ın denetim yetkisi maalesef sınırlı. Bizde yetki olsa hemen denetimlere başlarız"

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.