banner113

TÜRSAB Başkanı "Turizmde temmuzdan itibaren hareketlilik bekliyoruz"

banner106

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizmde temmuzdan başlayıp aralık ayına kadar devam edecek bir yoğunluk yaşanmasını beklediklerini söyledi.

TÜRSAB Başkanı "Turizmde temmuzdan itibaren hareketlilik bekliyoruz"
05 Haziran 2021 Cumartesi 17:28

banner108
banner238
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, sezona ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. İç turizmde kapasitenin yüksek olduğunu belirten Firuz Bağlıkaya, vaka sayılarının makul seviyelere düşmelerde seyretmesinin yurt dışından gelecek ziyaret sayısına olumlu katkı sağlayacağını kaydetti.
‘’Temmuzdan aralık ayına kadar...’’
Yurt dışında Türkiye'nin yüksek talep gördüğünü ifade eden Bağlıkaya, ''Yurt dışı turizmine bakıldığında zaten bazı pazarlar açık, bazı pazarlarda yüksek risk grubundayız. Aşılanma oranlarımız arttıkça bu kısıtlamanın kalkacağını, temmuz ayından itibaren sezonun aralık ayına kadar devam eden ciddi bir yoğunluk yaşayacağını düşünüyoruz. İnşallah ümit ettiğimiz gibi gelişir." ifadelerini kullandı.
‘’Türkiye için talep çok yüksek’’
Herkesin aşılanma ve vaka sayısı gibi benzer kriterlere baktığını ve Türkiye'nin de bu konulardaki açığı kapatmak için çalıştığını söyleyen Firuz Bağlıkaya, ''Haziranın sonuna kadar ümit ediyorum bir pozitif gelişme olacak. Doğal olarak bu kısıtlamalar kalkacak. Her şey hem aşılanma hem vaka sayılarına bağlı. Rakamlar makul seviyelere indiği andan itibaren yoğun bir sezonun başlamasını bekliyoruz. Çünkü arz talep dengesine baktığımızda gerçekten Türkiye için talep çok yüksek. Temmuz ayı itibarıyla başlar diye ümit ediyoruz.'' değerlendirmesini yaptı.

 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.