banner113

Uçansu Şelale kurudu 

banner106

Alara Çayı’nı besleyen Uçansu Şelalesi, şiddetli kuraklıktan dolayı yine kurudu. Doğal güzelliği, temiz havası ve manzarası ile ilgi çeken şelale, ocak ayında da kurumuş ancak mevsimsel yağışlarla yeniden çağlamaya başlamıştı. 

Uçansu Şelale kurudu 
03 Eylül 2021 Cuma 14:48

banner108
banner238

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son yayınladığı meteorolojik kuraklık durumunu gösteren haritalarında, ‘şiddetli ve olağanüstü kuraklık’ yaşayan bölgeler arasında yer alan Antalya’da kuraklık had safhaya ulaştı. Alanya’nın birçok bölgesinde susuzluk sorunu yaşanırken Alara Çayı’nı besleyen kaynaklardan Gündoğmuş’taki Uçansu Şelalesi kurudu. 
Gündoğmuş ilçesi Eskibağ ve Kayabükü sınırları içerisinde yer alan Uçansu Şelalesi en son Ocak ayında kurumuştu. Ancak mevsimsel yağışların başlaması ile yeniden eski görüntüsüne kavuşan şelale, aşırı kurak geçen yaz ayına dayanamadı. 
İlk kez bu yıl kuruduğu görülen şelale, yerli ve yabancı turistlerin akına uğruyordu. UNESCO tarafından 2008 yılında dünyada yaşanabilir 100 yer içinde 19'ncu sırada seçilen bölge Haziran ayındaki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ‘doğal sit alanı koruma’ statüsü yeniden değerlendirilerek ‘kesin korunacak hassas alan’ olarak tescil ve ilan edilmişti.
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.