GENEL

157 Yıl Hapis Cezası Bulunan Firari Dolandırıcı Antalya’da Yakalandı

Antalya’da hakkında 157 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 2023 yılından bu yana her yerde aranan firari şahıs, emniyet güçlerinin düzenlediği başarılı operasyonla yakalanarak cezaevine gönderildi.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin aranan şahıslara yönelik yürüttüğü kapsamlı çalışmalar neticesinde, uzun süredir izi sürülen D.Ş.A. isimli şahsın adresi tespit edildi.

Şahsın; "Tacir veya Şirket Yöneticisi Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetleri Sırasında Dolandırıcılık", "Kooperatif Yöneticilerinin Kooperatif Faaliyetleri Kapsamında Dolandırıcılığı" ve "Bilişim Sistemleri, Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık" suçlarından toplam 157 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu belirlendi.

Gözaltına alınan D.Ş.A., Emniyet’teki işlemlerinin ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Suç ve suçlularla mücadelemiz, yasaların verdiği yetki ve sorumluluk bilinci ile hız kesmeden aynı kararlılıkla devam edecektir" ifadelerine yer verildi.