En Çok Hasarı Kafa Bölgesi Alıyor

Motosiklet kazalarına ait istatistikler, üzücü bir gerçeği gözler önüne seriyor: Olası çarpmalarda en çok darbe alan ve maalesef can kaybıyla veya kalıcı engellerle sonuçlanan yaralanmalar kafa bölgesinde meydana geliyor. Tam da bu yüzden kask takmak, basit bir trafik kuralı ya da tavsiye olmanın ötesinde, doğrudan hayatla yaşam arasındaki o ince çizgiyi belirliyor.

Sokak Sokak, Okul Okul Gezip Anlattılar

Sadece ceza kesen değil, önce eğiten ve bilinçlendiren bir anlayışla sahaya inen emniyet güçleri, projenin etkisini artırmak için toplumun her kesimine ulaştı:

Manavgat’ta Büyük Uyuşturucu Operasyonu: 18 Şüpheli Yakalandı
Manavgat’ta Büyük Uyuşturucu Operasyonu: 18 Şüpheli Yakalandı
İçeriği Görüntüle
  • Eğitim Yuvaları: Lise ve meslek yüksekokulu öğrencilerine yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

  • Saha Çalışanları ve Kuryeler: Yollarda her gün saatlerini geçiren motosikletli kuryeler, PTT çalışanları ve otopark görevlileriyle birebir görüşüldü.

  • Sürücüler ve Esnaf: Sürücü kursları, bisiklet-motosiklet tamircileri, pazar yerindeki sürücüler ile elektrikli scooter ve bisiklet kullanıcılarına broşürler dağıtıldı.

İlçenin dört bir yanındaki billboardlar uyarıcı görsellerle donatılırken, okullarda ve meydanlarda düzenlenen etkinliklerle "Kask bir tercih değil, yaşama tutunma zorunluluğudur" mesajı verildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü, trafikte tek bir canın bile incinmediği, herkesin sevdiklerine sağlıkla kavuştuğu bir ilçe için bilgilendirme ve denetim çalışmalarının kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.