Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Alpaslan Akbaş danışmanlığında hazırlanan “Alaiye Mavi Yuva” projesi, TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Türkiye üçüncüsü oldu.

Projeyi hazırlayan öğrenciler Ali Tuna Değirmen, Buğlem Ay ve Yiğit Şahin, elde ettikleri dereceyle hem okullarını hem de Alanya’yı gururlandırdı.

55Aeca84 21Ba 4B7D Acc1 5A2200D53D75

Başarıda emeği bulunan Formatör Öğretmen Mehmet Pişkin ve Matematik Öğretmeni Erkin Şahin de takdir topladı.

Okul Değil Birleşmiş Milletler: Emine Ahmet Uysal Lisesi’nde Erasmus Hareketliliği
Okul Değil Birleşmiş Milletler: Emine Ahmet Uysal Lisesi’nde Erasmus Hareketliliği
İçeriği Görüntüle

Okul Müdürü Mustafa Adıbelli ise şunları söyledi: “Okulumuz olarak böyle bir başarıyı yaşamanın gururunu yaşıyoruz. Proje danışmanı öğretmenimiz başta olmak üzere emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu başarı, azim ve çalışmanın en güzel göstergesidir.” dedi.
Alanya’dan çıkan bu başarı, Ömer Halisdemir Ortaokulu’nun adını Türkiye genelinde bir kez daha zirveye taşıdı.