Döviz Kontrolü Bahanesiyle 2 Milyon TL’lik Vurgun! 1 Şahıs Tutuklandı
Döviz Kontrolü Bahanesiyle 2 Milyon TL’lik Vurgun! 1 Şahıs Tutuklandı
İçeriği Görüntüle

EMŞAV Alanya İlçe Başkanı Hakan Çoban ve yönetim kurulu üyeleri, yaşanan olaya tepki göstermek amacıyla TÜVTÜRK Alanya Araç Muayene İstasyonu önüne siyah çelenk bıraktı.

“Bu bir kavga değil, açık bir linçtir”

TÜVTÜRK istasyonu önünde açıklama yapan Başkan Hakan Çoban, olayın sıradan bir adli vaka olarak görülemeyeceğini belirterek sert ifadeler kullandı.

Çoban, “2 Şubat 2026 günü Ankara Yenimahalle TÜVTÜRK muayene istasyonunda polis memuru Melih Okan Keskin’e, TÜVTÜRK çalışanlarından oluşan onlarca yelekli personel tarafından saldırı yapıldı. Polis memuru abimiz beyin kanaması geçirdi ve 3 gün sonra şehit oldu. Bu bir tartışma, bir öfke patlaması ya da sıradan bir adli olay değildir. Bu açık bir vahşet, açık bir linç ve devletin polisine yönelmiş bilinçli bir saldırıdır” dedi.

“Polise kalkan el, devlete kalkmıştır”

Her polisin devletin onuru olduğunu vurgulayan Çoban, “Görev başında olsun ya da olmasın, üniforma taşısın ya da taşımasın her polis bu devletin şerefidir. Bir polisin darbedilerek hayatını kaybetmesi sadece bir can kaybı değildir. Bu; devlet otoritesine, kamu düzenine ve milletin huzuruna yapılmış ağır bir saldırıdır” ifadelerini kullandı.

“Bu çelenk bir anma değil, hesap sorulmasının sembolüdür”

Alanya TÜVTÜRK önüne bırakılan siyah çelengin sembolik anlam taşıdığını belirten Çoban, şunları söyledi: “Bu çelenk bir anma değil; öfkenin, vicdanın ve hesap sorulması gerektiğinin sembolüdür. Bu çelenk ‘unutmayacağız’ demenin ilanıdır. Bu yalnızca bir protesto değil, aynı zamanda bir hatırlatmadır. Şiddet sıradanlaşırsa, vicdan susarsa yarın daha büyük acılar yaşanır.”

“Susmayacağız, unutturmayacağız”

TÜVTÜRK’e ve kamuoyuna çağrıda bulunan Çoban, olayın üstünün örtülmesine izin vermeyeceklerini vurgulayarak, “Sorumlular hukuk önünde en ağır şekilde hesap verene kadar, bu olay unutturulmak istendiğinde biz her platformda konuşacağız. Çünkü şehitlerimizin emaneti sessizlik değil, onurlu bir duruştur” dedi.

Çoban, sözlerini “Şehidimiz Melih Okan Keskin’e Allah’tan rahmet; ailesine, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize sabır diliyoruz. Unutmayacağız, unutturmayacağız” ifadeleriyle tamamladı.