İkinci dönem öncesinde yapılan planlama doğrultusunda, Alanya genelinde 1.838 ihtiyaç sahibi öğrenciye toplam 4.595.000 TL tutarında eğitim materyali desteği sağlandığı açıklandı. Destek kapsamında öğrencilerin eğitim hayatlarını daha sağlıklı ve eksiksiz sürdürebilmeleri için gerekli materyaller temin edildi.
Toplantı sonrası açıklamada bulunan Kaymakam Şakir Öner Öztürk, devletin eğitim konusunda tüm imkânları seferber ettiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim hayatlarını en iyi şartlarda sürdürebilmeleri için devletimiz tüm imkânlarını seferber etmektedir. İkinci dönem öncesinde 1.838 öğrencimize Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız aracılığı ile toplam 4 milyon 595 bin TL tutarında eğitim materyali desteği sağladık. Evlatlarımızın başarısı ve mutluluğu için her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz.”
Toplantı sonunda ayrıca, Mütevelli Heyeti’ndeki görev süresi sona eren Alanya Mal Müdürü Züleyha Gülümser Örs’e, Kaymakam Öztürk tarafından bugüne kadar yaptığı hizmet ve katkılar nedeniyle teşekkür plaketi takdim edildi.
Alanya’da ihtiyaç sahibi öğrenciler için sağlanan bu destek, ikinci dönem öncesi aileler ve öğrenciler açısından önemli bir moral ve imkân kaynağı oldu.





