GENEL

Alanya’da Anlamlı Dokunuş: 192 Şehit Öğretmenin İsmi Atatürk Anıtı’nda

Alanya Belediyesi, bakım ve yenileme çalışmaları nedeniyle bir süre önce sökülen Atatürk Anıtı’nı, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Demirtaş Mahallesi’ndeki yerine yeniden konumlandırdı. Yenilenen alan, özellikle şehit öğretmenlerin anısını yaşatmaya yönelik özel düzenlemelerle anlamlı bir buluşma noktasına dönüştü.

Şehit Öğretmenler İçin 192 İsim, 192 Taş

Belediye tarafından yapılan açıklamada, mesleğini icra ederken şehit edilen 192 öğretmenin isminin anıtın sağ ve sol yüzeylerine tek tek işlendiği belirtildi. Ayrıca her bir öğretmeni temsilen 192 taşın anıt çevresine yerleştirildiği kaydedildi. Bu düzenlemenin, öğretmenlik mesleğinin fedakârlığını ve kutsiyetini yansıtan güçlü bir sembolik anlam taşıdığı ifade edildi.

24 Kasım’a Özel 24 Fidan

Öğretmenler Günü’ne özel olarak, anıt çevresine 24 adet fidan dikildi. Belediye yetkilileri, bu fidanların hem şehit öğretmenlerin hatırasını yaşatacağını hem de bölgenin yeşil dokusuna değer katacağını dile getirdi.

“Rahmet ve Saygıyla Anıyoruz”

Alanya Belediyesi, açıklamasında tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarken, görevi başında şehit düşen öğretmenleri “rahmet ve saygıyla andıklarını” vurguladı.