Alanya Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamaya göre olay, 10 Haziran 2026 Çarşamba günü saat 18.20 sıralarında meydana geldi. Açık otoparkta drift yaparak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren yabancı uyruklu araç sürücüsünün alkollü olduğu da belirlendi.
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun drift ve alkollü araç kullanma hükümlerini ihlal eden sürücüye toplam 165 bin TL idari para cezası uygulanırken, sürücü belgesine de 8 ay süreyle geçici olarak el konuldu.
Bununla da sınırlı kalmayan olayda, sürücü hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 179. maddesi kapsamında “Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokmak” suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.
Yetkililer, özellikle yaz sezonunda Alanya’da trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücülere yönelik denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirterek, vatandaşların ve turistlerin kurallara uyması konusunda uyarıda bulundu.




