3 Temmuz 2025 tarihinde Alanya’nın turistik alışveriş merkezlerinden birinde yapılan sahte marka ve taklit ürün denetimleri sırasında, bazı esnafların marka haklarını savunan avukatlara yönelik fiziki saldırı girişiminde bulunduğu bildirildi. Olay sırasında gerginliği büyümeden kontrol altına alan Jandarma ekipleri, yaşanan arbede sonrası 6 şüpheliyi gözaltına aldı.

Bazı medya kuruluşlarının haberlerinde yer alan ve sosyal medyada da hızla yayılan “Jandarmaya sandalye ile vuruldu”, “Linç girişiminde Jandarma personeli yaralandı” gibi ifadeler ise yetkililer tarafından yalanlandı. Konuya ilişkin yapılan resmi açıklamada, denetimler esnasında Jandarma personeline yönelik herhangi bir fiziki saldırının gerçekleşmediği, müdahale eden ekiplerin kısa sürede duruma hakim olduğu vurgulandı.

Alanya’da 68 Milyon TL’lik Arsa İçin Kıymet Takdiri İtirazı: Satışa Çıkıyor Alanya’da 68 Milyon TL’lik Arsa İçin Kıymet Takdiri İtirazı: Satışa Çıkıyor

Yetkililer, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda gözaltına alınan 6 şahıs hakkında adli tahkikat başlatıldığını, sürecin titizlikle takip edildiğini belirtti. Ayrıca sahte ve taklit ürün ticaretine yönelik denetimlerin aralıksız süreceği kaydedildi.

Alanya gibi uluslararası bir turizm merkezinde, marka haklarının korunmasına yönelik yürütülen operasyonlarda zaman zaman esnafla gerginlikler yaşanabildiğine dikkat çeken Jandarma yetkilileri, kamuoyunu yanlış bilgilendiren asılsız iddialara itibar edilmemesi çağrısında bulundu.

Vatandaşların resmi kaynaklardan yapılmayan duyurulara temkinli yaklaşması gerektiğini belirten açıklamada, kamu düzeninin korunması ve marka haklarının savunulması noktasında her türlü hukuki sürecin devam edeceği vurgulandı.

Yetkililer, “Hiçbir personelimiz darp edilmemiştir. Basında yer alan sandalye iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tür hassas konularda doğruluğu teyit edilmemiş bilgilerle kamuoyunun yanlış yönlendirilmesine izin vermeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.