Alanya’da Termometreler Zirvede: Eyyam-ı Bahur Geldi Alanya’da Termometreler Zirvede: Eyyam-ı Bahur Geldi

KETEM yetkilileri, erken tanının önemine dikkat çekerek taramaların hiçbir sosyal güvence aranmaksızın ücretsiz yapıldığını bir kez daha vurguladı.

Üç Farklı Alanda Tarama

Alanya Toplum Sağlığı Merkezi KETEM Sorumlusu Dr. Ayşe Işıl Güven, yapılan çalışmalara ilişkin açıklamasında, “2025 yılında 2 bin 99 kişiye HPV testi, 1.850 kişiye mamografi, 1.682 kişiye ise kalın bağırsak kanseri taraması uyguladık. Toplamda 13 kişide pozitif sonuç aldık ve tedavi süreçleri hızla başlatıldı” dedi.

“Erken Teşhis Hayat Kurtarır”

KETEM’in 2014 yılından bu yana hizmet verdiğini hatırlatan Dr. Güven, “Amacımız farkındalık yaratmak. Kanserle mücadelede en büyük silahımız erken teşhis. Merkezimizde tüm vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet sunuyoruz. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan bireyler de bu hizmetten yararlanabiliyor. Tüm vatandaşlarımızı düzenli kontrole davet ediyoruz” çağrısında bulundu.