Mehmet İ. Ş. açıklamasında, dayısı İlhan S. ile yaklaşık 1,5 yıl önce iş ortaklığını sonlandırdıklarını, bu sürecin ardından kendisine ve şirketi Status Property’ye yönelik asılsız suçlamalarla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Tüm ticari faaliyetlerini şeffaf yürüttüklerini vurgulayan Mehmet İ. Ş., iddiaların hiçbir kurum ve kişi tarafından ciddiye alınmadığını, iş çevrelerinin bu süreçte kendilerine destek verdiğini belirtti.

“Gerçekler Ortaya Çıkacaktı”

Açıklamada, iddiaların sonlandırılması ve tarafsız bir değerlendirme yapılabilmesi amacıyla aile büyükleri ve konuya hâkim kişilerin katılımıyla defalarca toplantı talep edildiği, ancak İlhan S.’nin bu görüşmeleri reddettiği kaydedildi. Son olarak, 11 Aralık 2025 günü saat 11.00’de, tarafsız bir grubun huzurunda kanıtların sunulacağı bir toplantı planlandığı ifade edildi.

Ancak Mehmet İ. Ş.’nin iddiasına göre saldırı, bu toplantıdan yalnızca 45 dakika önce gerçekleşti. İlhan S.’nin saat 10.15’te evinin kapısını çaldığını ve kapıyı açar açmaz ateş ettiğini belirten Mehmet İ. Ş., mucize eseri hayatta kaldığını söyledi.

SON DAKİKA | Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Bulvarı’nda Kaza
SON DAKİKA | Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Bulvarı’nda Kaza
İçeriği Görüntüle

Ofiste Katliam

Açıklamada yer alan bilgilere göre saldırgan, Mehmet İ. Ş.’yi vurduktan sonra yaklaşık 500 metre uzaklıktaki ofise giderek burada ikinci bir saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırıda abla Deniz Ş. hayatını kaybederken, baba Şenol Ş. ise dört kurşunla ağır yaralandı. Güvenlik kameralarının, saldırganın silahla ofiste başka kimlerin olduğunu kontrol ettiğini ortaya koyduğu, 18 yaşından küçük bir gencin ise saklanarak kurtulduğu belirtildi.

“İftiraları Kabul Etmiyoruz”

Mehmet İ. Ş., saldırganın olay sonrası sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımların gerçekle ilgisi olmadığını savunarak, bu paylaşımların işlenen suçu meşrulaştırma ve kamuoyunu yanıltma amacı taşıdığını ifade etti. Aile olarak bu iftiraları kesin bir dille reddettiklerini belirten Mehmet İ. Ş., adli sürecin kararlılıkla sürdürüleceğini ve en ağır cezanın verilmesi için hukuki mücadele başlattıklarını açıkladı.

Açıklamanın sonunda ise, ablasının yasını tuttuklarını vurgulayan Mehmet İ. Ş., olayla ilgili spekülasyonlara ve mesnetsiz iddialara karşı tüm yasal hakların kullanılacağını kamuoyuna duyurdu.