Prof Dr Nedime Şahinoğlu Keşkek; yaklaşık 4 yıldan beri Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı. Geldiği günden beri adından övgü ile bahsediliyor.

Etik çalışması, iyi iletişimi, güler yüzlü yaklaşımı ve çalışkanlığı takdire şayan…

Kliniğine örnek bir akademisyen, donanımlı bir hoca. Hastaları, öğrencileri, asistanları, meslektaşları onu çok seviyor. Gerçekten Alanyamız için önemli bir değer.
Prof Dr Nedime Şahinoğlu Keşkek İstanbul doğumlu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

Göz Hastalıkları Uzmanlık eğitimini İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Ankara Üniversitesi’nde az görme konusunda doktora yaptı.

Uzun yıllar Başkent Üniversitesi Adana Uygulama Hastanesinde akademisyen ve bilim insanı olarak görev yaptı.

2018 yılında doçent, 2023 yılında da profesör ünvanı aldı. Medikal retina uzmanı olarak görev yapan Prof Keşkek; diyabetik göz hastalıkları, sarı nokta hastalığı, yeni doğan retinopatisi, romatizmal göz hastalıkları ve az görme rehabilitasyonu gibi birçok alanda oldukça tecrübeli.  


Prof Dr Nedime Şahinoğlu Keşkek’in ulusal ve uluslararası etki gücü yüksek dergilerde çok sayıda yayımlanmış makaleleri ve çalışmaları bulunmakta ve bu çalışmaları çok sayıda dergide kaynak olarak gösterilmiş.

Çok sayıda kitap bölümü yazımında görev almış, ulusal ve uluslararası kongrelerde konuşma yapmıştır. Mesleği ile ilgili kurslara katılarak çok sayıda sertifikası var. Uluslararası sınavlarda da başarı göstermiş bir hekim. 

Prof Keşkek iyi düzeyde İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk annesi.
Ne diyelim? Bize düşen şey, halkımıza hizmet için burada olan hocamıza sahip çıkmak! Üniversitemizi, hastanemizi geliştirecek olan böyle örnek akademisyenlere ihtiyacımız çok! 
Hocamızı takdir ediyor; başarılarının devamını diliyoruz.