Manşet Alanya

Sili: Erken rezervasyonun önemi bir kez daha ortaya çıktı

EKONOMİ

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) yönetim kurulu üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili bayramı değerlendirdi.

Sili açıklamasında şunları kaydetti. Bayram sürecince pandemi kuralları çerçevesinde otellerimizi tam kapasite doldurmadık. Erken rezervasyon yaptırarak acentalar üzerinden tatillerini satın alan vatandaşlarımız hem farklı indirimlerden hem de taksitlendirmelerden yararlandılar. Bu bayramda erken rezervasyonun önemi bir kez daha ortaya çıktı. 
İÇ PAZAR HAREKETLİYDİ
Her ne kadar eleştirilen görüntüler söz konusu olduysa da iç pazar bu dönemde ana pazarımız durumunda. Genel olarak kriz dönemlerini değerlendirdiğimizde de bu hep böyle oldu. Bugün eğer tesislerimiz daha önce de ifade ettiğim gibi çarklarını döndürebiliyorlar ise bunu ağırlıklı olarak iç pazara borçluyuz. 
ESNAF FAYDALANDI

Yanı sıra şehrimizin esnafı da bundan faydalandı. Burada önemli olan, bu hızlı akışı kontrol edebilecek ve düzenleyebilecek önlemler almamız. Konu ile alakalı olarak önümüzdeki süreçte ilgililerle yapılması gerekenleri hem bölgemiz hem de bölgemize gelen tatilcilerimizin daha olumlu koşullarda tatil yapabilmeleri açısından değerlendireceğiz.
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.