GÜNDEM

Alanya tarımında dijital dönem başlıyor!


ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ
DİTAP içerisinde üretici ve alıcı olmak üzere iki ayrı giriş sistemi olacağını ifade eden Rüzgar, “Üreticilerimiz Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)  belgeleri ile, alıcılar ise ticari belgeleri ile sisteme giriş yapabilecek. Vatandaşların alıcı olarak sisteme giriş yapması mümkün değil. Tüm Türkiye’yi kapsayacak DİTAP içerisinde lojistik destek de sağlanacak. Tüm tarım kooperatifleri ve kuruluşlar DİTAP içerisinde yer alacak. Bu şekilde bir fiyat dengesi oluşacak. Ayrıca üretici yurt dışına ihracat yapmak isterse yine DİTAP üzerinden ürününü pazarlama şansına sahip olacak" dedi.

KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLERİN ÖNÜNE GEÇİLECEK
Geçmiş dönemde bazı kötü niyetli kişilerin üreticiyi kandırdığını ancak artık DİTAP sayesinde dolandırıcılığında önüne geçileceğini vurgulayanRüzgar, “DİTAP içerisinde üretici ve alıcı arasında yapılan sözleşmeler yasal değere sahip olacak. Bu nedenle sözleşmeler resmi olarak sorumluklar getirecek. Üretici ürününü güvenle satacak, alıcı ise ürününü güvenle alacak. Zaten müdürlüğümüz bünyesinde görevli bir personelimizin an be an DİTAP’ı takip edecek. Olası bir olumsuz durumda ise müdahale edilecek" diye konuştu. 
ZİRAİ TARIM ÜRÜNLER İÇİN GEÇERLİ
DİTAP üzerinde şimdilik sadece bitki türlerinin yer aldığını vurgulayan Rüzgar, “DİTAP şuan zirai tarım ürünleri için geçerli olarak hizmete başlayacak. Ancak önümüzdeki süreçte hayvansal ürünlerinde DİTAP içerisinde yer alması için çalışmalar sürüyor"