ÖZEL HABER

Duayen turizmci sordu, bakan Ersoy yanıtladı!



Baraner: Türkiye'deki mevcut durumu nasıl görüyorsunuz?
Ersoy : Dün seyahat endüstrisi temsilcileriyle görüştüm. En geç bir hafta içinde seyahat endüstrisine yönelik sübvansiyonlarla ilgili özel bir açıklama yapacağımıza karar verildi. Hala bakanlığımız ve bölümleri tarafından düzenlenen kültürel etkinliklerin Nisan ayı sonuna kadar ertelenip ertelenmeyeceğini düşünüyoruz. Karar yarın verilecek.
Baraner: Bugünün bakanlık bildirimini raporlarken yanlış yorumlar olduğu izlenimine kapıldık.
Ersoy : Evet, doğru. Biz sadece bu yıl Mart sonunda değil, sadece Nisan sonunda açacaktı kış kapalı otellere önerdi. İlgili dernek başkanları ile anlaşarak üyelerine ileteceğiz. Mevcut durumda, ay sonunda olağan rakamlara ulaşmak o kadar önemli değil, ancak Türkiye açısından bakıldığında, koronavirüs riskinin azalacağı andan itibaren iyi rakamlara ulaşmak çok daha önemlidir.
Türkiye'nin 2020 sezonunun en kötü senaryosunda bile istikrarlı kalacağına ve devletimizin tüm turizm işletmelerini ve tatil alanlarını mevsime hazır bir güvenli kalkan altında hazırlayacağına dair güven yaratmak en kısa zamanda bizim için çok önemlidir. , Ayrıca yeni sezonda güçlü olacağımızı uluslararası pazarlara da açıklığa kavuşturmak istiyoruz .
Baraner: Paskalya tatilcileri hakkında ne öneriyorsunuz?
Ersoy : Paskalya tatilcileri için hazırız ve her zaman olduğu gibi size en iyi hizmeti sunacağız. Belirli tatil alanlarında birkaç evi olan otel zincirlerine, tüm evleri açmayacağımız fakat bu bölgelerde sadece bir veya iki ev olmasını öneriyoruz.
Baraner: Yolculuklardaki durumu nasıl görüyorsunuz?
Ersoy : Kruvaziyer hatları meydana gelen zor vakalara hazırlıklı olmadığından gemilerde sorunlar ortaya çıktı. Ancak, nakliye şirketleri şu anda tüm uluslararası protokolleri uyguluyor. Bizim için hangi gemi olduğu ve hangi protokolün kullanıldığı önemli değil, hangi ülkelerin hangi ülkelerden kısıtlanması gerektiği önemli. Bu yüzden, gemi veya nakliye şirketi ile değil, yolcu profili ile ilgilidir.