ÖZEL HABER

Antalya valiliğinden FETÖ açıklaması


Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin düzenlenen operasyonlar sonucu bin 822 kişi hakkında işlem yapıldı, 134 kişi tutuklandı, bin 53 kişi ise açığa alındı.
Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında kentte bin 822 kişi hakkında adli ve idari işlem gerçekleştirildi.
Cumhuriyet başsavcılıkları talimatlarıyla hakkında işlem başlatılarak gözaltı kararı çıkarılan 755 kişiden 134'ü tutuklandı, 336 kişinin ise işlemleri devam ediyor.
Soruşturma kapsamında 47'si denetimli serbest olmak üzere 154 kişi serbest bırakıldı, firarda olan 113 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.
Yürütülen idari soruşturmalar kapsamında ise emniyetten 106, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 740, Müftülükten 44, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden 1, Defterdarlıktan 3, Tapu Kadastro Müdürlüğünden 6, Gelir İdaresi Başkanlığında görevli 24, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli 3, İl Sağlık Müdürlüğünde görevli 14, Alanya Liman Başkanlığında görevli 1, Sosyal Güvenlik Kurumunda görevli 21, Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünde görevli 3 memur açığa alındı.
Ayrıca, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğünden 3, TRT Antalya Müdürlüğü'den 2, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından 28, Kadastro İl Müdürlüğünden 2, Ürün Denetmenleri Grup Başkanlığından 1, TİAŞ'tan 2, KYK İl Müdürlüğünden 4, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden 1, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünden 8, Orman Bölge Müdürlüğünden 12, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğünden 1, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden 5, DHMİ Antalya Havalimanı Müdürlüğünden 6, Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığından 1, Antalya İdare ve Vergi Mahkemelerinden 6 olmak üzere, şu ana kadar bin 53 kişi görevden uzaklaştırıldı, 6 kişinin ise ihraç edilerek, iş akitleri feshedildi.