MUSTAFA KEMAL KAHYA'NIN İFTAR DAVETİ TÜRKİYE'Yİ BULUŞTURDU

11 ayın Sultanı Ramazan ayının bereketi mutluluğu sevincini yaşadığımız bu ayda, hafta sonu gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun turizm danışmanı Mustafa Kemal Kahya'nın Oliver Gardende düzenlediği iftar davetine katıldım.

Hani derler ya ilk görüntü önemlidir diye, daha salona adımımı atmadan Türk bayrakları ile her yerin donatılması beni çok ama çok etkiledi. Harika ve muhteşem bir görüntü.

Mustafa Kemal Kahya hemen yanında amcası Alanya siyaseti ve turizminin önemli isimlerinden Mustafa Kahya ve baba Mehmet Kahya tarafından karşılandık.

Türk musikisinin en güzel örneklerinden "Uyan Ey Gözlerim Gafletten Uyan" gönüllere huzur veren melodisi ile girdiğimiz iftar salonunda yerimize geçtik. Etrafıma şöyle bi baktım, kimler gelmiş diye. Valla Türkiye'nin her il ve ilçesinden vatandaşları gördüm... "Kahya'ya bak ya helal olsun, yöre ayrımı yapmadan dostlarını çağırmış. Aferim. Bravo" dedim içimden.

Ramazanın en güzel yanlarından biri de kuşkusuz özenle hazırlanan iftar sofralarıdır. Çok sade gösterişten uzak bir iftar menüsü vardı.

Hocamızın ezanı okuması ile birlikte açılan oruçlarımız ve sonrasında geldik Turizm Danışmanı Mustafa Kemal Kahya'nın konuşmasına. Sonuna kadar dinledim. Çok özenle hazırlanmış bir konuşmaydı. Kahya,  6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli olmak üzere 11 ilimizi etkileyen, ülkemizi derinden sarsan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, geride kalanlara sabırlar dileyerek sözlerine başladı.

“Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında güçlü, özgürlükçü, demokratik ve adil bir sistem için, kamu yönetiminde liyakat, hukuka uygunluk ve şeffaflık için ve en önemlisi memleketimiz Alanya’ya hizmet edebilmek için yola çıkmıştık. Çıkmış olduğum yolda desteklerini esirgemeyen başta ailem ve Alanyalı hemşehrilerim ile Alanya’da yaşayan Hataylı, Mardinli, Diyarbakırlı, Batmanlı, Siirtli, Maraşlı, Urfalı, Adıyamanlı Gaziantepli ve diğer tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolulu dostlarım ve güzel ülkemizin her kesiminden gerek arayarak, gerek bizzat fiilen çalışmalarımıza katılarak desteklerini esirgemeyen dostlarıma ve onun dostlarına sonsuz teşekkür ederim!

Depremin enkazını elbette kaldırabiliriz. Fakat bu sosyal enkazı kaldırmak için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Birlik ve beraberliğimizi sağlayamazsak, kutuplaşmaya devam edersek başarılı olamayız. Bunu en çok ifade eden Genel Başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Her zaman artık ayrışmamamız, kutuplaşmamamız gerektiğini, hepimizin ortak paydasının Türkiye olduğunu, birlik ve beraberlik içerisinde olmak zorunda olduğumuzu vurgulayarak tüm toplumu bir araya getirmeye çalıştığı için biz de kendisinin arkasındayız. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13. Cumhurbaşkanı olması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Birleşe, birleşe kazanacağız. Bizim bir sevdamız var, adı Alanya! Biz bu ilçeye gönül verdik, baş koyduk!” mesajını verdi ve alkış tufanı koptu...

Ve konuşma biter bitmez 20'e yakın genç ellerinde Türk bayrakları ve Onuncu Yıl Marşıyla iftar davetine katılanlara verdi ve inanın harika bir ambians oluştu diyebilirim...

Bu arada bin kişilik diye hesap edilen iftar davetine 1500'ün üzerinde vatandaş geldi. Ve Oliver Garden işletmecisi Kadı Mustafa Afyoncu ve ekibi hemen hızlı bir şekilde yemekleri yaparak ikram etti. Sizi de kutluyorum.

Beni tanıyanlar devamlı konuşmalarıma şahit olmuştur. Alanya, siyasette yeni yüzler görmek istiyor. Genç beyinlere ihtiyaç var. Gençler artık siyasetin öznesi olmalı. Kabuğuna sığmayan bir Alanyamız var. Donanımlı, vizyonel düşünen, siyaseti toplumun menfaati için yapmaya çalışan Kahya gibi beyinlere ihtiyacımız var. Dürüst yaşlıların tecrübesinden faydalanmamız gerekir. Değerli kardeşim Alanya için Türkiye için, Politikanın temiz ve dürüst olması için elini taşın altına koymuş. Kendisini kutluyorum. Ve başarılar devamını diliyorum...