SPOR

İLK MAÇI ALDIK. ADIM ADIM ŞAMPİYONLUĞA


Kocaeli Atatürk Spor Salonu'nda oynana  mücadeleyi Alanya Belediyespor, 72-71 kazandı. Karşılaşma çekişmeli bir oyunla başlarken ilk çeyreği uzun süre önde götüren Alanya Belediyespor son saniyelerde rakibine skor üstünlüğünü kaptırdı ve ilk çeyreği 21-19 geride tamamladı. Çekişmeli geçen 2'nci çeyrekte rakibinden iki sayı fazla üreten Alanya Belediyespor, devreye 40-40 beraberlikle girdi. 

Ev sahibi ekibin taraftar baskısı yaptığı ve hakemleri etkilemeye çalıştığı karşılaşmanın 3'ncü çeyreğinde Alanya Belediyespor, müthiş bir oyun ortaya koyarak son çeyreğe iki sayı farkla 55-57 önde girmeyi başardı. Yine çok çekişmeli geçen ve tribünlerin maçı gerginleştirdiği maçın son saniyelerine 3 sayı geride giren ev sahibi ekip İzmit, son hücumda atacağı üçlükle beraberliği yakalayıp maçı 5 dakikalık uzatmaya götürmek istediyse de kaçan son üçlük sonucu ribaundu alıp 2 sayı çıkınca karşılaşmayı Alanya Belediyespor 72-71 kazanarak seri 1-0 öne geçti.

İzmit Belediyespor ile Alanya Belediyespor, Final Serisinin ikinci maçını 12 Mayıs Cuma günü yine aynı salonda oynayacak. Final serisinde daha sonra rövanş maçları Alanya'da oynanacak.