Edinilen bilgilere göre, Dr. Ülkü Güney Bulvarı üzerindeki Aska Bayview Resort Hotel’de mayıs ayından bu yana sürdürülen inşaat çalışmaları, özellikle çevredeki turizm tesislerinde konaklayan misafirleri olumsuz etkiliyor. Gürültü nedeniyle birçok turistin resepsiyonlara şikâyette bulunduğu, bazı misafirlerin ise yaşadıkları rahatsızlığı otel değerlendirme platformlarındaki yorumlarına da yansıttığı ifade ediliyor.
Bölgedeki otel yetkilileri, sabah saat 06.00 itibarıyla başlayan çalışmalar nedeniyle misafirlerden yoğun şikâyet aldıklarını belirtirken, sezonun tam ortasında devam eden inşaatın sadece bir tesisi değil, çevrede hizmet veren birçok turizm işletmesini de olumsuz etkilediğini dile getiriyor.
Turizm sezonunun en hareketli döneminde yaşanan gürültünün, Alanya’nın turizm imajına zarar verdiğini ifade eden sektör temsilcileri, ilgili kurumların konuya müdahale ederek gerekli denetimleri yapmasını ve hem turistlerin hem de bölgedeki turizm işletmelerinin mağduriyetinin giderilmesini istiyor.
Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Alanya’da, sezonun ortasında devam eden inşaat çalışmalarının yarattığı rahatsızlık, bölge turizmcileri tarafından “önlenmesi gereken bir sorun” olarak değerlendiriliyor. Gözler şimdi yetkili kurumların atacağı adımlara çevrildi.




