ALANYA Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Haziran Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda kent genelinde devam eden yatırım ve hizmet çalışmalarına ilişkin kapsamlı açıklamalarda bulundu. Şehrin sadece merkezinde değil, tüm mahallelerinde planlı bir dönüşüm süreci yürüttüklerini belirten Özçelik, “Şehri bir plan dahilinde yeniliyoruz” dedi.

Atatürk Caddesi’nde yürütülen çalışmaların ilk bölümünün tamamlandığını belirten Başkan Özçelik, Alaaddin Keykubat Parkı’ndan Atatürk Anıtı’na kadar olan kısmın 3 Mayıs itibarıyla hizmete açıldığını söyledi.

KALDIRIMLARDA HEDEF REKOR SÜRE

Çalışmaların planlanan süreden daha erken tamamlanmasını hedeflediklerini ifade eden Özçelik, “Kaldırımlarla ilgili 240 günlük ihale sürecimiz vardı ancak bunu 75-80 gün içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

ATATÜRK CADDESİ’NDE İKİNCİ ETAP BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanlığı kararı sonrası Alanya'da yeni imar düzenlemesi. Cikcillide Binlerce metrekarelik alanı etkileyecek
Cumhurbaşkanlığı kararı sonrası Alanya'da yeni imar düzenlemesi. Cikcillide Binlerce metrekarelik alanı etkileyecek
İçeriği Görüntüle

Bu yılın Kasım ayında Atatürk Anıtı’ndan başlayarak Karayolları kavşağına kadar olan bölümde kapsamlı altyapı yenilemesi yapılacağını açıklayan Başkan Özçelik, bölgedeki elektrik hatlarının daha önce yenilenmiş olmasının çalışmaları kolaylaştıracağını belirtti.

MAHMUTLAR, KESTEL, KONAKLI VE AVSALLAR SIRADA

Yatırımların yalnızca şehir merkeziyle sınırlı kalmayacağını vurgulayan Özçelik, Mahmutlar, Kestel, Konaklı ve Avsallar’da da yenileme çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Çıplaklı Mahallesi’nde Kazım Karabekir Caddesi’nin asfaltlandığını belirten Başkan Özçelik, bu hafta itibarıyla üç ayrı yayla şantiyesinin de hizmete başlayacağını açıkladı.

“TOPRAK SUYA DOYDU, YOLLAR BOZULDU”

Son yılların en yoğun yağış dönemlerinden birinin yaşandığını ifade eden Özçelik, “Son 35 yılın en fazla yağışını son birkaç ayda aldık. Bu durum barajlarımız ve tarım açısından sevindirici oldu ancak yayla yollarında ciddi hasarlara neden oldu. Kar ve yağmur nedeniyle bozulan yolları tek tek onarıyoruz” dedi.

1983 MODEL GREYDER HÂLÂ ÇALIŞIYOR

Fen İşleri Müdürlüğü’nün araç filosuna da değinen Başkan Özçelik, yoğun çalışma temposu nedeniyle 7 greyderin bakımda olduğunu söyledi.

Araçların yaşlandığına dikkat çeken Özçelik, “Bakımda olan greyderlerden biri 1983 model. Bu nedenle Fen İşleri Müdürlüğümüz bünyesine 6 yeni greyder kazandırmak istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız başladı” ifadelerini kullandı.

KÖY KONAKLARI VE OKULLAR UNUTULMADI

Kırsal mahallelere yönelik yatırımların sürdüğünü belirten Başkan Özçelik, Beldibi ve İspatlı Köy Konakları’nda kapalı alan çalışmalarının devam ettiğini, Şıhlar Köy Konağı’nın ise yenilendiğini açıkladı.

Eğitime verilen desteğin de süreceğini ifade eden Özçelik, Kestel İlkokulu, Demirtaş Belen İlkokulu ve Gümüşkavak İlkokulu’nda bu ay içerisinde çeşitli çalışmalar yapıldığını belirterek, “Okullarımıza verdiğimiz destek durmadan devam edecek” dedi.

Başkan Özçelik’in açıklamaları, Alanya’da altyapıdan ulaşıma, kırsal yatırımlardan eğitime kadar geniş bir alanda sürdürülen hizmet seferberliğinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini ortaya koydu.