3 Kasım 2025’te başlayacak çalışmalar kapsamında cadde, altyapıdan aydınlatmaya kadar tamamen yenilenecek. Şehrin kalbinde gerçekleşecek bu dönüşüm, hem esnafı hem vatandaşları yakından ilgilendiriyor.
BAŞKAN ÖZÇELİK: “ALANYA’NIN VİTRİNİNİ YENİLİYORUZ”
Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, projenin detaylarını paylaştı. Özçelik, Atatürk Caddesi’nin sadece bir yol değil, Alanya’nın simgesi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Atatürk Caddesi, Alanya’nın vitrini konumunda. Bu caddeyi modern, güvenli ve estetik bir hale getirmek için uzun süredir planlama yapıyoruz. Çalışmalar 3 Kasım’da başlayacak ve olağanüstü bir durum yaşanmazsa Mayıs ayı başında tamamlanacak.”
TRAFİK VE YAYA AKIŞI PLANLANDI
Çalışmaların başlamasıyla birlikte Atatürk Caddesi’nin belirli bölümlerinde kademeli olarak trafiğe kapanma uygulanacak. Belediye, esnafın ve vatandaşların mağdur olmaması için alternatif güzergâhlar oluşturdu.
Yetkililer, çalışma süresince trafiğin kontrollü şekilde yönlendirileceğini, bilgilendirme tabelaları ve uyarı levhalarının önceden yerleştirileceğini belirtti.
PROJE DETAYLARI: ALTYAPI, AYDINLATMA, PEYZAJ
Yenileme projesi, yalnızca yüzeysel bir düzenleme değil, kapsamlı bir altyapı dönüşümü içeriyor.
- Mevcut su, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları yenilenecek.
- Elektrik ve internet hatları yer altına alınacak.
- Aydınlatma sistemi modern LED armatürlerle değiştirilecek.
- Kaldırımlar genişletilerek yaya konforu artırılacak.
- Yeni yeşil alanlar, oturma bankları ve kent mobilyalarıyla estetik bir görünüm kazandırılacak.
HEDEF: MODERN VE YAŞANABİLİR BİR MERKEZ
Başkan Özçelik, projenin yalnızca fiziki bir yenileme olmadığını, Alanya’nın kent kimliğini güçlendirecek bir dönüşüm olduğunu ifade etti.
“Bu proje tamamlandığında, Atatürk Caddesi hem gündüz hem gece yaşayan bir cazibe merkezi olacak. Esnafımız kazanacak, vatandaşımız rahatlayacak,” dedi.
Belediye, projeyi zamanında tamamlamak için yoğun bir çalışma programı yürütecek. Yaz sezonuna girilmeden Atatürk Caddesi’nin yepyeni yüzüyle Alanya’ya kazandırılması hedefleniyor.




