ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Türkiye’nin farklı şehirlerinden yaklaşık 120 lise öğrencisi ile Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen yaklaşık 40 uluslararası görevli öğrenci katıldı. Organizasyon boyunca gençler, komitelerinde hazırladıkları çözüm önerilerini genel kurul ortamında tartışarak demokratik usuller çerçevesinde görüş alışverişinde bulundu.
Toplantının açılış konuşmalarından birini gerçekleştiren ALTSO Meclis Başkanı Mehmet Kural, gençlerin fikir üretme süreçlerine katkı sunmasının önemine dikkat çekerken, organizasyonun Alanya adına önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.

ALTSO Başkanı Eray Erdem ise yaptığı açıklamada, Avrupa Gençlik Parlamentosu Türkiye tarafından ilk kez Alanya’da düzenlenen bu önemli organizasyona paydaş olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Erdem, etkinliğin sadece gençlerin demokratik kültürüne katkı sağlamadığını, aynı zamanda Alanya’nın kültürel ve sosyal tanıtımı açısından da önemli bir fırsat oluşturduğunu söyledi.
Farklı şehirlerden ve ülkelerden gelen gençlerin Alanya’yı yakından tanıma fırsatı bulduğunu vurgulayan Erdem, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Uluslararası katılımın yoğun olduğu konferansın, Alanya’nın eğitim, kültür ve gençlik projelerinde uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek potansiyelini bir kez daha ortaya koyduğu değerlendirildi.




