Kaya, 2016 yılında 550 milyon dolara, bugünün parasıyla yaklaşık 2 milyar dolara mal olan EXPO alanının kaderine terk edildiğini belirterek, “Bugün Antalya’nın 2 milyar doları adeta toprağa gömülmüş durumdadır” dedi.

EXPO alanının doğru bir planlamayla Türkiye’nin teknoloji ve bilişim üssü hâline getirilebileceğini ifade eden Kaya, Antalya’nın tarım ve turizmde öncü bir şehir olduğunu hatırlattı. Kaya, “Tarım ve turizmde bu kadar güçlü olan Antalya’nın artık teknoloji alanında da güçlü bir atılıma ihtiyacı vardır” diye konuştu.

Örneğin Antalya, hem tarımsal üretim yaparken hem de milyonlarca turisti ağırlarken, tarım ve turizmin tüm dijital ve teknolojik altyapısını kendi içinden sağlayabilecek bir potansiyele sahiptir. Kaya, bu sayede üretiminden satışına, satış sonrasına kadar ortaya çıkan tüm katma değerin ülkemizde kalabileceğini vurguladı.

AYİYDER’de Yeni Dönem: Başkan Habip Çabuk Oldu
AYİYDER’de Yeni Dönem: Başkan Habip Çabuk Oldu
İçeriği Görüntüle

Dile getirdiği önerinin tek seçenek olmadığını belirten Kaya, EXPO alanının değerlendirilmesine ilişkin farklı ve kıymetli önerilerin de ele alınabileceğini, bu nedenle ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini ifade etti. Kaya, Sayın Valinin koordinasyonunda; ilgili bakanlıklar, Büyükşehir Belediyesi, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek, bu alanın Antalya’nın kalkınmasına ve gelişimine katkı sağlayacak şekilde nasıl değerlendirileceğine birlikte karar vermesi gerektiğini dile getirdi.

Konuşmasının sonunda EXPO alanının atıl kalmasının ciddi bir kayıp olduğuna dikkat çeken Kaya, “EXPO’nun atıl kaldığı her gün Antalya kaybetmektedir” dedi.