Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne başvuran T.B. isimli vatandaş, tanımadığı kişiler tarafından telefonla arandığını ve arayan şahısların kendilerini “başkomiser” ve “cumhuriyet savcısı” olarak tanıttığını söyledi. Şüpheliler, T.B.’ye kimliğinin bir suç olayında kullanıldığını öne sürerek baskı kurdu.
Bu yönlendirmeler sonucu panikleyen vatandaş, yaklaşık 55 bin 940 dolar ve 15 bin euro, yani toplamda 3 milyon 300 bin TL değerindeki parayı elden dolandırıcılara teslim etti.
Şüpheli İl Dışında Yakalandı
Olay sonrası harekete geçen ekipler, yaptıkları araştırmalar neticesinde dolandırıcılık olayının şüphelisinin İ.H.D. olduğunu tespit etti. Şahıs, Antalya dışında düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelinin üzerinde bulunan cep telefonu ve SIM karta el konulurken, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İ.H.D., “nitelikli dolandırıcılık” suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Emniyetten Kritik Uyarı
Antalya Emniyet Müdürlüğü, benzer olaylara karşı vatandaşları bir kez daha uyardı:





