Alanya Şoförler Odası’nın 7 Ocak’taki seçimli genel kurulu öncesinde başkan adayı Recep Çalış, Hacet Mahallesi Yayla Yolu Caddesi’nde bulunan seçim ofisini adeta mitinge dönüşen bir kalabalıkla açtı. Açılış, sadece bir ofis töreni değil; şoför esnafının iradesini, beklentisini ve özlemini yansıtan güçlü bir tabloya sahne oldu.

SALONA SIĞMAYAN KALABALIK, SOKAĞA TAŞAN DESTEK

Yoğun katılım nedeniyle çevrede büyük hareketlilik yaşanırken, esnafın ilgisi dikkatlerden kaçmadı. Açılışa; Alanya’da 2014–2024 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Adem Murat Yücel, siyasi parti ilçe başkanları, oda ve dernek başkanları, çok sayıda şoför esnafı ve vatandaş katıldı.

SAYGI DURUŞU, İSTİKLAL MARŞI VE DUA

Tören; saygı duruşu, İstiklal Marşı ve edilen duanın ardından başladı. Kürsüye çıkan Recep Çalış, alkışlar eşliğinde yaptığı konuşmada hem geçmişe hem de geleceğe dair güçlü mesajlar verdi.

“HIRS İÇİN DEĞİL, HİZMET İÇİN BURADAYIM”

2018–2022 yılları arasında Alanya Şoförler Odası yönetiminde görev yaptığını hatırlatan Çalış, pandemi süreci ve 6 Şubat depremlerine değinerek birlik ve dayanışma vurgusu yaptı. Çalış, şu ifadeleri kullandı:

“Hayatımda hırs diye bir kelime olmadı. Benim tek bir sevdam var: Şoför esnafına hizmet. Kimseyle yarışım yok, benim yarışım hizmet yarışıdır.”

“YARIM KALAN HİZMETLERİ TAMAMLAMAYA GELDİM”

Meslekte 30 yılını geride bıraktığını vurgulayan Çalış, yeniden aday olmasının nedenini net bir cümleyle özetledi:

“Bugün buradayım çünkü yarım kalan hizmetlerimizi, projelerimizi ve mücadelemizi tamamlamak için yeniden huzurunuzdayım.”

7 Ocak’ta sandıktan çıkacak her sonuca saygı duyacağını belirten Çalış, “Son söz Allah’ındır, sonra esnafındır, sonra sandığın iradesidir” diyerek demokrasi vurgusu yaptı.

“ŞOFÖR ESNAFI BU ÜLKENİN BEL KEMİĞİDİR”

Konuşmasında şoför esnafının toplumdaki rolüne dikkat çeken Çalış, yöneticilere ve kamuoyuna da seslendi:

“Bu esnaf olağanüstü zamanlarda yolları açan, halkın karnını doyuran, hayatı taşıyan emekçilerdir. Şoför esnafının kıymeti bilinmelidir.”

5 OCAK’TA HALİL İBRAHİM SOFRASI

Çalış, konuşmasının sonunda tüm üyeleri 5 Ocak Pazartesi günü Eşgilik Düğün Salonu’nda düzenlenecek yemek organizasyonuna davet etti. “Halil İbrahim Soframıza hepinizi bekliyorum” çağrısı, salonda alkışlarla karşılandı.

CHP’li Vekil Aykut Kaya Maaşını Eğitime Dönüştürdü
CHP’li Vekil Aykut Kaya Maaşını Eğitime Dönüştürdü
İçeriği Görüntüle

Konuşmaların ardından kurdele kesildi ve seçim ofisi resmen açıldı. Açılış, uzun süre devam eden tebrikler, sohbetler ve esnafın yoğun ilgisiyle sona erdi.

Alanya Şoförler Odası’nın 7 Ocak Çarşamba günü yapılacak seçimli olağan genel kurulunda, mevcut başkan Ali Akkaya ile başkan adayı Recep Çalış yarışacak.